ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ισπανία: 769 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες


Σοκ προκαλούν οι αριθμοί που έρχονται καθημερινά από την Ισπανία και αφορούν τα θύματα του κορωνοϊού. Ο σημερινός απολογισμός αναφέρει 769 νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες στη χώρα της Ιβηρικής, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε 4.858.

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 64.059, έναντι 56.188 που ήταν μέχρι χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Ισπανία είναι από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον ιό και είναι δεύτερη στον αριθμό των θανάτων παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία που μετρά 8.215 νεκρούς, ενώ είναι τέταρτη στην κατάταξη των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιταλία.

Στους 4.858 ανέρχονται συνολικά οι νεκροί.

Ολλανδία: 112 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 1.172, ήτοι 16%, και ανέρχεται πλέον σε 8.603, έγινε σήμερα γνωστό από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, όπου καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.

Κορονοϊός: 28 τα θύματα στην Ελλάδα

Η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα μακραίνει. Ένας ηλικιωμένος 88 ετών κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 28. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.
Μητροπολίτης Κέρκυρας «Θέλουν να μας επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία»

Σε μετωπική κόντρα με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε από την 25η Μαρτίου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, ο οποίος παρά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τις αποφάσεις για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση κυκλοφορίας, κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς προκειμένου να κοινωνήσουν.

Ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι «γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και ότι αυτό συντελείται και στην πατρίδα μας».

Κορωνοϊός: Σοκ στη Γαλλία με τον θάνατο της 16χρονης

Ένα 16χρονο κορίτσι από τη Γαλλία, που όπως υποστηρίζει η οικογένειά της δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, πέθανε από τον νέο κορωνοϊό.

Ο λόγος για τη νεαρή Ζουλί Α., 16 ετών, η οποία εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και τελικά υπέκυψε σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη. Πριν από μία εβδομάδα είχε απλώς εμφανίσει ένα μικρό βήχα, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους, ανέφερε συντετριμμένη η αδερφή της, Μανόν. Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ισπανία: 769 νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">