ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιταλία: 919 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Σοκάρουν τα κρούσματα θανάτων στην Ιταλία που πλέον καταμετρά 919 νεκρούς σε μόλις μία ημέρα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ο αριθμός αυτός είναι αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και καταγράφτηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα

Η τελευταία υψηλότερη καταγραφή θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ήταν στις 21 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκαν 793 νεκροί σε μια ημέρα στην Ιταλία. Συνολικά, η Ιταλία θρηνεί 9.134 νεκρούς από την πανδημία.

Με τον σημερινό απολογισμό, η Ιταλία περνά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 86.498 ασθενείς Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ και πάνω από την Κίνα.

Φόβοι για εξάπλωση του κορωνοϊού και στη νότια Ιταλία

Τα πρόσφατα νούμερα από την βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία υποδεικνύουν πως η επιδημία του κορωνοϊού ενδεχομένως να επιβραδύνεται στο επίκεντρό της. Αλλά τα φτωχότερα νότια τμήματα βλέπουν μια απότομη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό, προκαλώντας φόβους πως η υγειονομική υπηρεσία θα μπορούσε να καταρρεύσει σε αυτό το μέρος της Ιταλίας.

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένη εκεί, αλλά υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις που προέρχονται από περιοχές όπως η Καμπανία , γύρω από την Νάπολη και το Λάτσιο της Ρώμης, όπου το σύστημα υγείας θεωρείται πολύ λιγότερο εξοπλισμένο από ότι στον πλούσιο βορρά. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 74 θάνατοι στην Καμπανία και 95 στο Λάτσιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιταλία: 919 νεκροί το τελευταίο 24ωρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">