ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

650 ραδιόφωνα της περιφέρειας δεν πήραν δεκάρα από τα εκατομμύρια !

Τα ραδιόφωνα της περιφέρειας, είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις της focus, το κύριο μέσο ενημέρωσης που επιλέγουν οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο σύμφωνα με όσα λέει o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) Αντώνης Γρηγορόπουλος, κανένα από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας, δεν έχει πάρει ακόμα, ούτε ένα ευρώ από το πακέτο ενίσχυσης που διέθεσε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτο πολλά από αυτά, τα οποία στο σύνολο τους απασχολούν 5000 εργαζόμενους.

«Η πολιτεία μας υποχρέωσε, και ανταποκριθήκαμε σε αυτό, να παίξουμε δωρεάν το ενημερωτικό σποτ της καμπάνιας Μένουμε Σπίτι. Θέλω να μάθουν οι ακροατές μας, γιατί εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε λεζάντα όπως οι τηλεοράσεις, ότι δεν έχουμε πάρει χρήματα, ενώ ακούσαμε τον κύριο Πέτσα να λέει ότι μας έχει συμπεριλάβει» λέει ο Αντ. Γρηγορόπουλος και προσθέτει, ότι ακόμα κι αν πάρουν αυτά τα χρήματα θα είναι «παρηγοριά στον άρρωστο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, που εκπροσωπεί το σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας (εξαιρούνται μόνο τα ραδιόφωνα Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης), τονίζει ότι τα ραδιόφωνα της περιφέρειας, σε αντίθεση με εκείνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στηρίζονται στην τοπική αγορά, η οποία λόγω του λουκέτου των καταστημάτων, είχαν μηδενικά έσοδα.

«Τα ραδιόφωνα της Αθήνας, δεν έχουν πληγεί τόσο γιατί ο τζίρος τους στηρίζεται κατά 95% στις διαφημιστικές και σε μεγάλους πελάτες που δεν έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους, όπως είναι για παράδειγμα οι εταιρείες τηλεφωνίας. Εμείς όμως που στηριζόμαστε στην τοπική αγορά, γονατίσαμε με τα κλειστά καταστήματα. Και τώρα που ανοίγουν, τι τζίρο θα έχουν με δύο και τρία τραπέζια; Ποιος θα μπορέσει να διαθέσει χρήματα στη διαφήμιση;» αναρωτιέται ο Αντ. Γρηγορόπουλος.

Η πολιτεία έκανε δεκτό το αίτημα της Ένωσης, να ενταχθούν τα ραδιόφωνα στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ωστόσο αυτό δεν ανακουφίζει τους ιδιοκτήτες: «Αν ένα ραδιόφωνο, πάψει να εκπέμπει αδικαιολόγητα πάνω από μία ώρα, του ανακαλείται η άδεια.  Άρα το ραδιόφωνο δεν μπορεί να κλείσει. 

Έχουμε τη δυνατότητα αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων επειδή ενταχτήκαμε κι εμείς στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όταν κληθούμε όμως να τις πληρώσουμε, όπως όλοι οι επιχειρηματίες, πρέπει να τα βρούμε από μια αγορά που υπολειτουργεί. Για εμάς είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αν συνεχίσω να ενημερώνω θα χάσω την επιχείρηση μου γιατί δεν έχω τρόπο να πληρώνω τους δημοσιογράφους, αν τους έχω σε αναστολή και δεν μπορούν να εργαστούν, χάνω τους ακροατές μου άρα μακροπρόθεσμα και την επιχείρηση μου».

Ο κος Γρηγορόπουλος αναρωτιέται που πήγαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, αφού κανένα από τα μέσα της επαρχίας δεν επωφελήθηκε. «Λένε ότι το σποτ του κου Παπαδόπουλου, κόστισε 1.5 εκ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο υψηλό κόστος, αφού ο ίδιος δεν αμείφθηκε. Αν αφαιρέσεις το ΦΠΑ από τα 11. εκ μένουν 8 εκ. ευρώ. Πως μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα τα οποία απ'ότι φαίνεται πήγαν όλα σε ΜΜΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή μόνο στης Αθήνας;»

Σε λίγες μέρες το ΔΣ της Ένωσης θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφασίσει ποια αιτήματα θα απευθύνει στην κυβέρνηση. Ένα από αυτά είναι η επιδότηση ρεύματος, καθώς τα πάγια έξοδα τρέχουν όπως λένε. «Δεν πιστεύω ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Η ζημιά που πάθαμε, δεν ξέρουμε πως θα αναπληρωθεί. Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε λουκέτα».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο άρθρο με την δήλωση  του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) Αντώνη Γρηγορόπουλου δημοσιοποιήθηκε στο  tvxs.gr , και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , μάλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε αυτό το ζήτημα, όπως στο ζήτημα χιλιάδων ατόμων με αναπηρία που έχει θέσει εκτός των πολιτικών η κυβέρνηση , και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί επιδεικτικά , έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Τα χρήματα μοιράστηκαν κυρίως σε Νεοδημοκρατικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, και σε Νεοδημοκρατικές ιστοσελίδες , κυρίως στα Αθηναϊκά site. Μάτια δεν έχετε ; Αυτιά δεν έχετε ;

Τα ίδια που εφαρμόζει επί μια πενταετία η οργάνωση της ΝΔ στο Δήμο Γλυφάδας ίσχυσαν και από την κυβέρνηση του ιδίου κόμματος. (Βέβαια τα ίδια σκατά εν μέρει εφάρμοζε επί μια πενταετία και ο ΣΥΡΙΖΑ.)

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει ενδιαφέρων σε οτιδήποτε μπορεί να απορροφήσει εκλογική πελατεία αντί να πρεσβεύει την αριστερά. Είναι ηλίου φαεινότερον.

Όπως υπονόμευσε όσους υποστήριξαν εμπράκτως επί σειρά ετών ώστε να βρεθεί στην εξουσία ένα μικρό team ατόμων, ( ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ), έτσι και σήμερα μαζί με τη ΝΔ , χέρι - χέρι με τη Νέα Δημοκρατία , θα κάνει ''γαργάρα'' τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στηρίζοντας όσους ανήκουν και κινούνται γύρω από το κόμμα της Κουμουνδούρου. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας δεν πήραν δεκάρα από τα εκατομμύρια ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb