ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκκληση του ΟΗΕ να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία

Έκκληση στις κυβερνήσεις «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορονοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, καθώς επίσης να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», απευθύνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες. 

Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και εγγύησης των ίσων δικαιωμάτων τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και στις σωτήριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει ότι, όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον. 

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορονοϊού στα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει πως σήμερα η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία σε όλο τον πλανήτη: «Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, υγειονομικής φροντίδας, εισοδήματος ή συμμετοχής στην κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι η πανδημία εντείνει αυτές τις ανισότητες και δημιουργεί νέες απειλές. 

Μάλιστα τα άτομα με αναπηρία είναι αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο αναφορικά και με τους θανάτους.

Επισήμανση του Γλυφάδα web: Την ίδια στιγμή στη χώρα μας η αποκλειστική μέριμνα της κυβέρνησης και του αρμοδίου υπουργείου Πρόνοιας είναι οι επιχειρηματίες και οι πολυεκατομμυριούχοι καναλάρχες.

Το συνολικό διάστημα κρίσης κορωναϊού έχουν αφήσει εκτός του χάρτη επιδοματικών πολιτικών τα ΑΜΕΑ και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας των οποίων έχει λήξει η πιστοποίηση  , ενώ δεν λειτουργούν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ , και παραμένουν χωρίς ασφάλιση , χωρίς επιδόματα και συντάξεις.

Πρέπει  είτε να είναι ανεγκέφαλοι οι κυβερνώντες , είτε εγκληματίες , διότι δεν εξηγείτε διαφορετικά πως δεν έχει προκύψει επί μήνες έκτακτο επίδομα σε ΑΜΕΑ και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

Να είναι βέβαιοι , δεδομένου ότι κωφεύουν συστηματικά , ότι θα λογοδοτήσουν , διότι όσα στοιχεία διαθέτουμε θα προσκομιστούν στον Ο.Η.Ε και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Άλλοι πλήττονται , άλλοι κινδυνεύουν, άλλοι πεθαίνουν, και άλλοι λαμβάνουν στην τριτοκοσμική Ελλάδα ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκκληση του ΟΗΕ να προστατευτούν τα άτομα με αναπηρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">