ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο Σύνταγμα οι άνθρωποι του Πολιτισμού

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν σήμερα οι άνθρωποι του Πολιτισμού διεκδικώντας ''να σωθούν οι άνθρωποι''.

" Τους έχω βαρεθεί ", της Μαρίας Δημητριάδη ακουγόταν από τα μεγάφωνα τις συγκέντρωσης , και όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου αποτελούσε σήμα κατατεθέν του τοπικού σταθμού της Γλυφάδας, ο οποίος διώχθηκε και κατασχέθηκε επανειλημμένα , και ενώ έχουν περάσει άπαντες από την διακυβέρνηση της χώρας μας δεν έχουν αποκαταστήσει την δημοκρατικότητα του χώρου με ένα σαφές νομικό πλαίσιο.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Οι άνθρωποι της πολιτικής και οι διορισμένοι τους είναι αχαρακτήριστοι , διότι έχουν κλείσει 30 χρόνια που μας αποστερούν την άδεια για την οποία καταθέσαμε αίτηση με πλήρη φάκελλο.

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών 
  1.  Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες, και εργαζόμενους στο Θέαμα Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουν να εργαστούν λόγω των περιοριστικών μέτρων.
  2.  Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
  3.  Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
  4.  Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
  5.  Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
  6.  Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.
Σημείωση: Είναι ξεκάθαρο τι εφαρμόζεται επί μήνες από την κυβέρνηση , η οποία αποστερεί τα επιδόματα και τις συντάξεις σε άτομα με χρόνια νοσήματα , και στα ΑΜΕΑ , και κάνει παροχές κατά το δοκούν 80 εκ. ευρώ στα ΚΕΚ και 20 + 20 εκ. ευρώ στους πολυεκατομμυριούχους καναλάρχες.

Στον αντίποδα τόσο τα αστικά πολιτικά κόμματα , όσο και η ίδια η κοινωνία , διέπονται από το σύνδρομο της κατοχής και συνολικά διεκδικούν επιδόματα κατά των ΑΜΕΑ και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας. 

Είναι χιλιάδες οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια που έχει παρέλθει ο χρόνος των επιδομάτων , και επί μήνες λόγω της κρίσης του κορωναϊού  , οι επιτροπές δεν λειτουργούν , και χιλιάδες άτομα παραμένουν χωρίς ασφάλιση, συντάξεις, επιδόματα.

Προφανώς λόγω κορωναϊού πλήττονται περισσότερο οι υγιείς !!! 

Όσα ισχύουν σε κοινωνικό επίπεδο έχουν αποσιωπηθεί πλήρως από τα καθεστωτικά - συστημικά ΜΜΕ , όπως και από τα αντιπολιτευόμενα , και η έμφασή τους είναι κυρίως οι επιχειρηματίες οι οποίοι έλαβαν την επιδότηση των 800 ευρώ λειτουργούν και τις επιχειρήσεις τους.

Χιλιάδες άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και ΑΜΕΑ, αποτελούν τους ''αόρατους'' επί μήνες για την κυβέρνηση και το υπουργείο πρόνοιας. Είναι σαφές ότι δεν τους έχει ξεφύγει κάτι , γίνεται με σκοπιμότητα.

Υ.Γ: Γιατί δεν δόθηκε από την κυβέρνηση ένα έκτακτο επίδομα σε * ΑΜΕΑ και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας  όπως παρείχαν σε πλειάδα έτερων κατηγοριών ; Είναι ξεκάθαρο, ώστε να ξεκάνουν - να τελειώσουν -  όσους έχουν προβλήματα υγείας , ενώ από τα επιδοτημένα με 40 εκατομμύρια ευρώ κανάλια να προμοτάρουν ότι ''στηρίζουν τους πληττόμενους'' και ''φροντίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες'' του πληθυσμού.

* Περισσότεροι από το 50 % των ΑΜΕΑ και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας δεν εργάζονται , και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ ώστε να ενταχθούν σε όσα έχει εφαρμόσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο Σύνταγμα οι άνθρωποι του Πολιτισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">