ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κορωνοϊός: Οι νέοι περιορισμοί έφεραν την βία στη Σερβία

Η επιβολή νέων μέτρων στη χώρα, που από σήμερα απαγορεύουν τη συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων και από το σαββατοκύριακο επιβάλλουν γενικό lockdown, είναι αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η Σερβία, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα και η Ελλάδα να *απογορεύσει τις πτήσεις από και προς τη βαλκανική χώρα.

Οι ταραχές ξέσπασαν όταν περίπου 5.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου, στη μεγαλύτερη έκρηξη βίας εναντίον του Βούτσιτς από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2012. Η αστυνομία κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων απώθησε τους διαδηλωτές που ζητούσαν την παραίτηση Βούτσιτς, *φωνάζωντας παράλληλα συνθήματα για τους μετανάστες και το Κόσοβο.

Επτά διαδηλωτές και δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά καταστήματα, αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ μικρότερες ομάδες διαδήλωναν ειρηνικά σε άλλα μέρη της πόλης.

Η ηγεσία της αστυνομίας έκανε λόγο για χούλιγκανς, διακρίνοντάς τους από τους ειρηνικούς διαδηλωτές.

Να σημειωθεί πως η Σερβία *αντιμωτωπίζει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφοντας μόνο χθες 13 νέους θανάτους. Η χώρα, μάλιστα, στοχεύει στην κατασκευή ενός νέου νοσοκομείο ώστε να *ανταπεξέλθει στα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε ο Βούτσιτς. «Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι ανησυχητική» είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα και προσθέτοντας πως «τα νοσοκομεία είναι κυριολεκτικά γεμάτα».

naftemporiki.gr

Λάθη που εντοπίσαμε σε κύριο μέσο ενημέρωσης:

1) απογορεύσει - απαγορεύσει
2) φωνάζωντας - φωνάζοντας
3) αντιμωτωπίζει -αντιμετωπίζει 
4) ανταπεξέλθει - αντεπεξέλθει 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κορωνοϊός: Οι νέοι περιορισμοί έφεραν την βία στη Σερβία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">