ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κορονοιός: Η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που πήραν

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο κατάλογος με τα μέσα ενημέρωσης και τα ποσά που έλαβαν για την καμπάνια προστασίας απο τον κορονοϊό.
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Δεν μας πείθει η εν λόγω λίστα, και αναμένουμε την συνολική λίστα.
Μιλώντας σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: "Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, προκειμένου να αποτρέψει την επέλασή του, να στηρίξει το σύστημα υγείας και να σωθούν ζωές. Οι έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις επέβαλαν την άμεση ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτών των εξαιρετικά επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων, η Πολιτεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου ενημέρωσης, την εκπόνηση του οποίου ανέθεσε σε ανάδοχο που διέθετε τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το υλοποιήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, με γνώμονα τη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, προβλέφθηκε ρητά ότι οι πληρωμές των Μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς, φυσικά, επιστροφές.

Διευκρινίστηκε, μάλιστα, από τις 10 Απριλίου 2020 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι στο τέλος θα δοθεί πλήρης εικόνα για τα Μέσα που συμμετείχαν και τα ποσά που πήραν. Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειαζόταν να πραγματοποιηθεί ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος, ώστε να διακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά, οι καταχωρίσεις, οι αναρτήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας ενημέρωσης.

Εν συνεχεία εστάλη ο σχετικός κατάλογος για τις πληρωμές στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος των Μέσων και των ποσών δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα. Θα επισυναφθεί στο κείμενο της εισαγωγικής μου τοποθέτησης".

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Όπως φαίνεται στην λίστα τον πακτωλό χρήματος τον έλαβε το Βήμα , το ΕΘΝΟΣ , και η Real news,   όμως δεν μας πείθει η κυβέρνηση, διότι εμείς βλέπαμε επί μήνες καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά media , καθώς και σε ραδιοτηλεοράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, τα οποία δεν ήταν banner της google.

Θέλουμε μια τεκμηρίωση. Οι έτεροι που βλέπαμε επί μήνες είχαν διαφημιστικές καταχωρήσεις δωρεάν ; Αν τις είχαν δωρεάν γιατί το έκαναν ;
Είχαν στις θέσεις των διαφημιστικών μηνυμάτων το ''μένουμε σπίτι'' δωρεάν επί μήνες ως στήριξη των κυβερνητικών πολιτικών ; 

Ακόμα και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται σχέση ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ , και ειδικότερα από τις κατά τόπους κομματικές δημοτικές αρχές, δεδομένου ό,τι αρκετά από τα ηλεκτρονικά media περιορίζουν την θεματολογία τους κυρίως στις τοπικές κοινωνίες.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κορονοιός: Η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που πήραν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">