ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η σημερινή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.


Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες» αναφέρει, συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

«Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή» αναφέρει στη συνέχεια και τέλος, τονίζει: «Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του "νόμου" και του "αστυνόμου"! Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο!».

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.
Ύστερα από τα παραπάνω το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.
Συγκεκριμένα:

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, ώρα 19:00 Συλλαλητήριο στην Πλατεία
Κλαυθμώνος από κοινού με το Ε.Κ.Α. και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το Γενικό Συμβούλιο καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στις Συγκεντρώσεις, στα Συλλαλητήρια και στις πορείες.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                     Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

           Μούσιος Απόστολος       Κουσκουλής Γιώργος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb