ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μινεσότα: Πήγαν για ψώνια φορώντας μάσκες με σβάστικες




Το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της υποχρεωτικής εντολής μάσκας της Μινεσότα, ένας άντρας και μια γυναίκα πήγαν για ψώνια στο Μάρσαλ φορώντας μάσκες με σβάστικες όπως μας ενημερώνει εδώ στη Γλυφάδα το cbsnews από το οποίο θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις Η.Π.Α από τον Σεπτέμβριο. 

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο άντρας πληρώνει ήρεμα για αντικείμενα - συμπεριλαμβανομένου χαρτιού τουαλέτας και τυριών - ενώ η γυναίκα απαντά σε αγοραστές που την προκαλούν: "Εάν ψηφίζετε για τον Μπάιντεν θα ζείτε στη ναζιστική Γερμανία. Ο σοσιαλισμός θα συμβεί εδώ στην Αμερική! 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τη Raphaela Mueller, μια 24χρονη. Έχω εκνευριστεί, είπε ο Mueller σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CBS News, εξηγώντας όταν είδε για πρώτη φορά το ζευγάρι με τις μάσκες σβάστικα. Προχώρησε στο γραφείο εξυπηρέτησης πελατών για να ενημερώσει τη διοίκηση. 

Ο συνεργάτης του Mueller, Benjamin Ruesch, φώναξε στο ζευγάρι. "Είσαι άρρωστος! Ναι, είσαι άρρωστος. Δεν μπορείς να είσαι Αμερικανός και να φορέσεις αυτήν τη μάσκα ... κυριολεκτικά είχαμε έναν πόλεμο γι 'αυτό." Η γυναίκα είπε, "Δεν το καταλαβαίνεις, δεν είμαι Ναζί". "Τότε γιατί φοράς τη μάσκα f ** king;" Ρώτησε ο Mueller. 

Δείτε το βίντεο από το cbsnews , και πατώντας με διπλό κλίκ πάνω στις φωτογραφίες θα δείτε την επικαιρότητα μέσα από τον φακό του Αμερικανικού δικτύου. 

 

Η τοπική αστυνομία κλήθηκε και ένας αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος δήλωσε στο CBS News ότι ό,τι για τον 59χρονο άνδρα και την 64χρονη γυναίκα εκδόθηκαν «ειδοποιήσεις παράβασης».

Ο Walmart δήλωσε σε μια δήλωση που δόθηκε στην CBS News, "Αυτό που συνέβη σήμερα στο κατάστημά μας στο Marshall, MN είναι απαράδεκτο. Προσπαθούμε να παρέχουμε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον αγορών για όλους τους πελάτες μας και δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης ή παρενόχλησης σε οποιοδήποτε πτυχή της επιχείρησής μας.

Ζητάμε από όλους να φορούν καλύμματα προσώπου όταν μπαίνουν στα καταστήματά μας για την ασφάλειά τους και για την ασφάλεια των άλλων και είναι ατυχές το γεγονός ότι ορισμένα άτομα έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την πανδημία ως ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ενοχλητική κατάσταση για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στο κατάστημα."

Η γυναίκα στο κατάστημα είπε ότι δεν είναι Ναζί, αλλά η λαμπρότητα της δημόσιας εμφάνισης του συμβόλου έρχεται σε μια εποχή που τα αντισημιτικά επεισόδια επίθεσης, βανδαλισμού και παρενόχλησης είναι στο υψηλότερο ποσοστό στις ΗΠΑ από το 1979. Υπήρξαν περισσότερα από 2.000 τέτοια περιστατικά το 2019.

Εν τω μεταξύ, το μήνυμα από τοπικούς αξιωματούχους στο Μάρσαλ είναι σαφές: Η απαίτηση να φοράτε μάσκα δεν είναι ναζισμός."Αυτό είναι ζήτημα υγείας, όχι πολιτικό ζήτημα", δήλωσε ο Μπομπ Μπερνς, ο δήμαρχος του Μάρσαλ, στην Μινεσότα. "Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αναγνωρίζουν ότι η χρήση μάσκας είναι ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού." Η προβολή του ρατσισμού θα συνεχίσει επίσης να διερευνάται, δήλωσε ο δήμαρχος.

πηγή: cbsnews

Σημείωση: Κάποιοι έτεροι, οι οποίοι διατείνονται ό.τι είναι αντιφασίστες εφαρμόζουν πιστά το μοντέλο στη πόλη μας. Ποιοι λέτε να είναι ; ''καραχάλιοι'', ''σκούφηδες'', ''πουλάκηδες'' και έτεροι με συμβάσεις και παροχές , ομιλούν - ομιλούσαν , γράφουν μια ξένη γλώσσα ; Έχουν την ικανότητα και τις δεξιότητες να δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό η ένα τηλεοπτικό σταθμό ; Γνωρίζουν έστω μια γλώσσα προγραμματισμού ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μινεσότα: Πήγαν για ψώνια φορώντας μάσκες με σβάστικες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">