ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι λιβανέζοι αντιμετωπίζουν την καταστροφή της Βηρυτού

 
Bηρυτός: Περισσότεροι απο 100 είναι οι νεκροί και σχεδόν 4.000 οι τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι. 

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί και σχεδόν 4.000 οι τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με την Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο. 

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια ενώ οι λιβανέζικες αρχές προειδοποιούν πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς μέσα στην ημέρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στην περιοχή του λιμανιού την Τετάρτη καθώς μπήκε και μπουλντόζα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των συντριμμιών. 

Η έκρηξη κατέστρεψε πολυάριθμες πολυκατοικίες, αφήνοντας δυνητικά μεγάλο αριθμό ατόμων άστεγους σε μια εποχή που πολλοί Λίβανοι έχασαν τη δουλειά τους και είδαν τις αποταμιεύσεις τους να εξατμίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Η οικονομική κρίση του μικρού μεσογειακού έθνους βασίζεται σε δεκαετίες συστημικής διαφθοράς και κακής διακυβέρνησης από την πολιτική τάξη που είναι στην εξουσία από το τέλος του εμφυλίου πολέμου. 

Οι Λιβανέζοι πραγματοποίησαν μαζικές διαμαρτυρίες ζητώντας σαρωτικές πολιτικές αλλαγές από το περασμένο φθινόπωρο, αλλά λίγα από τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν καθώς η οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε σταθερά. 

Το λιμάνι της Βηρυτού και η τελωνειακή αρχή είναι διεφθαρμένα. Όπως σχεδόν όλοι οι δημόσιοι θεσμοί, ελέγχονται από τις πολιτικές φατρίες του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένης της μαχητικής ομάδας της Χεζμπολάχ. 

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους του Λιβάνου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας , ενώ νωρίτερα είχε στείλει από τα sosial media την υποστήριξή του ο πρωθυπουργός.
LIVE εικόνες από την Βηρυτό από το Ruptly 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι λιβανέζοι αντιμετωπίζουν την καταστροφή της Βηρυτού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">