ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aνύπαρκτη η οικονομική στήριξη των αδύναμων


Τα νέα περιοριστικά μέτρα όχι μόνο δεν συνοδεύονται από ουσιαστική ενίσχυση των αδύναμων αλλά αποκρύπτουν πολλές ύπουλες κινήσεις που στόχο έχουν την στυγνή εκμετάλλευση της πανδημίας υπέρ της παρασιτικής ολιγαρχίας. 

Όταν η υγεία των πολιτών κινδυνεύει δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εκμεταλλεύεται την αγωνία τους για ιδιοτελείς σκοπούς - είτε αυτοί είναι οικονομικοί είτε πολιτικοί. 

1. Είναι ανύπαρκτη η ουσιαστική οικονομική στήριξη των αδύναμων: 'Αλλη μια φορά η κυβέρνηση επιλέγει να μην κουρέψει τις οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες των μικρομεσαίων και των εργαζόμενων. Αντί για αυτά τα «κουρέματα», που θα ήταν πραγματική βοήθεια, προσφέρουν αναστολές και δανεισμό με τοκογλυφικά για την εποχή επιτόκια (π.χ. 2,5% επιτόκιο για τις δόσεις του ΦΠΑ των επιχειρήσεων που κλείνουν με κρατική εντολή!). 

2. Εντατικοποίηση της λεηλασίας περιουσιών: Την ίδια στιγμή, ιδίως μετά την ψήφιση του Πτωχευτικού Νόμου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντείνει τις προετοιμασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έως και του 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και εκατοντάδων χιλιάδων κατοικιών - των οποίων το μαζικό ξεπούλημα προγραμματίζουν μόλις υπάρξει ύφεση της πανδημίας. 

3. «Σοσιαλισμός» για την Τράπεζα Πειραιώς με σκανδαλώδη ζημιά του Δημοσίου: Η Τράπεζα Πειραιώς μόλις ξανα-πτώχευσε, με τη βούλα της ΕΕ. Χτες ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για την αγορά από το κράτος μετοχών της Πειραιώς προς 6 ευρώ την μία την ώρα που η τιμή τους στο Χρηματιστήριο δεν ξεπερνά το 1 ευρώ! Κι αυτό χωρίς να αποδίδεται στο Δημόσιο, στον ελληνικό λαό που πληρώνει, δικαίωμα ψήφου στην γενική συνέλευση της τράπεζας! 

4. Κατάργηση οκτάωρου: Πιστοί στο δόγμα «ποτέ μην αφήσεις μια βαθιά κρίση ανεκμετάλλευτη!», η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να καταργήσει και τύποις το δικαίωμα στο οκτάωρο που ο κόσμος της εργασίας πάλεψε αιώνες να κατακτήσει. 

5. Αφανισμός του πολιτισμού: Με την φράση του πως η κυβέρνηση «όπως τον Απρίλιο δε θα αφήσει τους ανθρώπους του πολιτισμού απροστάτευτους» ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε το Α' Βραβείο Θράσους, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγών πολιτιστικών αγαθών, όπως τον Απρίλιο, δεν θα λάβουν την παραμικρή βοήθεια.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Έχει κλείσει περίπου ένας χρόνος κατά τον οποίο εξαπατούν θρασύτατα την κοινωνία με δηλώσεις ''στήριξης των αδυνάτων'' ενώ από τον Απρίλιο έχουν αφήσει εκτός πολιτικών μεγάλο φάσμα της κοινωνίας. 

Στον αντίποδα , τα ίδια κόμματα ως διαχειριστές στους Ο.Τ.Α, και ειδικότερα στο Δήμο Γλυφάδας, έχουν επιδείξει τεράστια μέριμνα για χιλιάδες ημετέρους , με απ' ευθείας αναθέσεις , συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, κ.α , ενώ εμείς δεν τύχαμε της απειροελάχιστης αρωγής.

Πρόκειται για ψεύτες ολκής , καταπατητές του Ελληνικού Συντάγματος, και κορυφαίους καταλυτές θεσμών και πολιτισμού.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι , τόσο οι διοικούντες της Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι έτεροι αντιπολιτευόμενοι, πρεσβεύουν την ΔΙΑΠΛΟΚΗ και την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

''Ψηλά το κεφάλι'' όσο γεμίζουν οι τσέπες των καταλυτών πολιτισμού και δημοκρατίας καθώς και των ημετέρων τους.

ΥΓ: Οι κατά τόπους ''σκιές'' του παρόντος , οι οποίες είχαν παρουσιαστεί ως αγωνιστές , προοδευτικοί και ιδεολόγοι, οι οποίοι με την δική μας συνδρομή και συμβολή - ψήφους - γέμισαν τους κωδικούς των τραπεζών με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , πόσο μικροπρεπείς και αχαρακτήριστοι χαρακτήρες είναι όταν κρατούν σιγή ιχθύος κ. Ταστάνη της ''ανατροπής'' ;


# Μέσα  σε μια πενταετία χάσατε τα 3/4 των ψήφων , ενώ η διαφάνεια που επικαλείστε είναι η αποσιώπηση των ρουσφετιών Παπανικολάου από το 2014 μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο ''νότια ματιά'' , και πλειάδα έτερων. Μια πενταετία παράνομες συμβάσεις - ανανεούμενες - και από την ''διαφάνεια'' που επικαλεστήκατε ''μούγκα στη στρούγκα''. Δείτε την γελοιογραφία του Αρκά διότι ''σας ταιριάζει γάντι''. 

# Σε αυτό το τόπο υφίστανται τα γονίδια των κλεφτών και των αρματωλών, άρα είναι ξεκάθαρο ότι όσοι οφελήθηκαν μέχρι σήμερα είχαν διαπράξει ληστεία. Άλλοι πρεσβεύουν την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και άλλοι την επικαλέστηκαν ! Άλλοι γεννήθηκαν στο τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού , άλλοι δήλωσαν αγωνιστές , όμως το ξεπούλησαν ! Χρειάζονται περισσότερα ; 

Καλό μήνα, και καλά μυαλά, διότι πλέον σας χρειάζονται. Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επανάληψης, και πλέον έχετε το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας με κούφια λόγια δεν θα έρχετε πλέον αποτέλεσμα, χρειάζονται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aνύπαρκτη η οικονομική στήριξη των αδύναμων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">