ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΑΕΔ: Έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα


Λήγει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 14:00 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ για το 2020.

Η αίτηση για το εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε μέσω ΚΕΠ.

Ηλεκτρονική αίτηση – Τα βήματα

Εάν η υποβολή των αιτήσεων γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Το ύψος του ειδικού εποχικού επιδόματος κυμαίνεται από 508,20 ευρώ έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ κάθε έτος.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλα τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89.

Αυτά είναι του  οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και  σμυριδεργάτη.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), εφόσον παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά για όσους ήταν συνταξιούχοι την 10η Σεπτεμβρίου 2020, και κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’  όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Μια ολόκληρη ζωή εναλάσσονται οι επιτήδιοι των δυο μέτρων και σταθμών. Ειδικά βοηθήματα για τους μεν και τίποτα για τους δε. Παρέχουν κάτι περισσότερο όσες κατηγορίες θα λάβουν τα ειδικά εποχικά βοηθήματα ; 

Σε ειδικές περιπτώσεις παρέχονται τα 1.000 ευρώ , και σε πλειάδα κλάδων απολύτως τίποτα.  Πότε θα αφυπνιστεί η πλειονότητα να στείλει στον αγύριστο όλα τα κόμματα ;

Παρέχουν ειδικό βοήθημα κάθε χρόνο σε τεχνικούς τηλεόρασης, ηθοποιούς, τεχνικούς - χειριστές κινηματογράφου, κ.α. Στους δημοσιογράφους τι παρέχουν ; 

* Για τους δημοσιογράφους υφίσταται το μοναδικό - ειδικό - καθεστώς της Ελλάδας. Οι συνεργάτες μιας χούφτας οικογενειών - εργολάβων - εφοπλιστών, οι διαπαραταξιακά βολεμένοι στο ΑΠΕ και την ΕΡΤ, και στον αντίποδα οι συνεργάτες κομμάτων - πολιτικών - δημάρχων - αιρετών. Πέραν αυτών τι έτερο υφίσταται ;

* Τους δημοσιογράφους ''τους θυμούνται'' όλοι αποκλειστικά κατά την προεκλογική περίοδο, και εν συνεχεία τους αγνοούν ενόσω  έχουν μεριμνήσει για πλειάδα ημετέρων τους τόσο οι πολιτικοί, όσο οι περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κ.α. με παχυλές συμβάσεις, παραχωρήσεις διαφημίσεων, κ.τ.λ.

* Τέλος, έχουν πιάσει τα πόστα οι κάπηλοι, οι οποίοι αμοίβονται πλουσιοπάροχα από τον Ελληνικό λαό, διαχειρίζονται πακτωλό εκατομμυρίων, και κανείς εξ' αυτών δεν διαθέτει επιχείρηση. Για τους υπολοίπους θεσπίζουν ως βασικό όρο την επιχείρηση ! Χρειάζεται επιχείρηση ο πρωθυπουργός ; Ο υπουργός ; Ο περιφερειάρχης ; Ο δήμαρχος ; Οι σύμβουλοι ; Ασφαλώς όχι. Οι επιχειρήσεις του δημοσίου υφίστανται με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου.

ΥΓ: Το έχουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές , και ενδεχομένως περισσότερες. Μπορεί να προκύψει βιωσιμότητα επιχείρησης ΜΜΕ σε μια τοπική κοινωνία αν δεν συμβάλει ο Ο.Τ.Α ; Δυστυχώς ελλείψει πραγματικής δημοκρατίας, και μεσούσης διαπλοκής, δεν πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε απαντήσεις απ' όσους αξίωσαν την διαχείριση και την εκλογή τους. ( Οι ίδιοι ''βόλεψαν'' τον εαυτό τους και πλειάδα ημετέρων τους , η διαχείρισή και οι πολιτικές τους όμως αυταπόδεικτα χωλαίνουν. )


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΑΕΔ: Έως την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">