ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βορίδης: Δίκαιη η ποινή κάθειρξης 10 έτη για τους βασανιστές ζώων


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παρουσίασε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στη Βουλή την τροπολογία  με την οποία αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον βασανισμό και τη φόνευση ζώων.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία:

- μετατρέπεται η ποινή για τη φόνευση ή τον βασανισμό ζώου σε κακούργημα που τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 έτη και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 25.000 έως 50.000 ευρώ.

- αυστηροποιείται η ποινή για όσους κακοποιούν ζώα και οι παραβάτες τιμωρούνται εφεξής με κάθειρξη ενός τουλάχιστον έτους και επιβολή χρηματικού προστίμου το ύψος του οποίου ορίζεται από 3.600 έως 18.000 ευρώ.

- δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο Εισαγγελέα να αφαιρέσει οριστικά το ζώο συντροφιάς ή άλλο ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη. Ο Εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου μελλοντικά από τον παραβάτη.

- δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο Εισαγγελέα να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή εκτροφείο και εφόσον διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις λειτουργίας, να καθορίσει τα μέτρα που οφείλει να λάβει ο ιδιοκτήτης και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οφείλει να συμμορφωθεί.

- αξιοποιούνται τα έσοδα που προέρχονται από την επιβολή προστίμων αποκλειστικά για τη δημιουργία και βελτίωση των δημοτικών καταφυγίων και των δημοτικών κτηνιατρείων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, "η κοινωνία μας δεν ανέχεται πλέον τις αποτρόπαιες συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ζητά δίκαιη τιμωρία των βασανιστών ζώων" χαρακτηρίζοντας την ποινή κάθειρξης έως 10 έτη που επιβάλλεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία "πρέπουσα, αρμόζουσα και δίκαιη τιμωρία".

Επιπλέον, ο Υπουργός τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό αποστέλλεται ένα πολύ ηχηρό και καθαρό μήνυμα: "Ο βασανισμός των ζώων δεν γίνεται ανεκτός στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία".

Η εν λόγω τροπολογία συνιστά την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Βορίδη για αυστηρότερες ποινές κατά των βασανιστών ζώων, όπως είχε προαναγγείλει προ 20 περίπου ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία έτυχε θερμής υποδοχής από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής.

Την τροπολογία συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Μάκη Βορίδη , εδώ δεν προστατεύεται ως κυβέρνηση και αστικό πολιτικό κόμμα τη ζωή των ανθρώπων,  θα ισχύσουν τα προαναφερόμενα ;

Να δούμε να ισχύουν τα μέτρα, και ειδικότερα οι ποινές, καθώς και το ενδιαφέρων των αρμοδίων, και ενδεχομένος θα πειστούμε. 

Ειδικότερα, στο Δήμο Γλυφάδας, επί σειρά ετών τοποθετούνται φόλες - οι οποίες έχουν σκοτώσει δεκάδες αδέσποτα  , και κανείς δεν επέδειξε ενδιαφέρων. 

Δημοσιοποιήσαμε το θέμα επανειλημμένα, το αποστείλλαμε στον δήμο, και κανείς ''αρμόδιος'' δεν μας απάντησε !

Δείτε την πρώτη δημοσιοποίηση το 2012  - Ακολούθησαν σειρά άλλων δημοσιοποιήσεων μέχρι πρόσφατα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βορίδης: Δίκαιη η ποινή κάθειρξης 10 έτη για τους βασανιστές ζώων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">