ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εισαγγελική παρέμβαση για το κορονοπάρτι του Βερβεσού


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το αν παραβιάστηκαν τα μέτρα κατά της πανδημίας ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. ην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το πάρτι που έγινε στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού για τα γενέθλιά του, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού κατά τη διάρκεια του lockdown. 

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. 

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που ανέβηκαν σε λογαριασμό στο Instagram από άτομο που συμμετείχε στο πάρτι, στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα άτομα, τα οποία στην πλειοψηφία δεν φορούσαν μάσκες. Μάλιστα άνοιξαν και σαμπάνιες για να γιορτάσουν το γεγονός. 

«Γιορτάζουμε τον γίγαντά μας», «covid free», ήταν μερικές από τις ενθουσιώδεις αναρτήσεις φίλων του. 

Δείτε βίντεο από το εν λόγω πάρτι: ( Φαίνεται καθαρά ότι υφίσταται συμμετοχή πολλών ατόμων χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.)  

    
 
Η απάντηση Βερβεσού 

Μέσω ανακοίνωσης που έβγαλε, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός προσπάθησε να αιτιολογήσει όλο αυτό που έγινε. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βερβεσός αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. 

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν. 

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κοροναϊό. Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αναπολούμε τις ημέρες Γιαννόπουλου ως προέδρου του Δ.Σ.Α.  Επιεικώς απαράδεκτος ο σημερινός πρόεδρος, και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδειχθεί.

Αντίστοιχες εικόνες βλέπουμε καθημερινά στην περιοχή μας με την συμμετοχή ανήλικων 14 - 16 ετών όπου παρέες των 8 - 10 ατόμων χωρίς μάσκες συναναστρέφονται. Το θέμα είναι ότι πλησιάζουν χωρίς μάσκες τους υπολοίπους κατοίκους , καθώς επίσης , επιβιβάζονται χωρίς μάσκα στα ΜΜΜ.

Σε μια χρονική περίοδο που οι θάνατοι από covid 19 στη χώρα μας είναι εκατοντάδες, και τα κρούσματα χιλιάδες, από άτομα όπως ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α αναμένεις να περνούν δημόσια τα δέοντα μηνύματα.

Αν ο κάθε ένας στη χώρα μας που έχει γενέθλια ακολουθεί όσα βλέπουμε στο βίντεο του Βερβεσού τα κρούσματα κορωναϊού θα πολλαπλασιαστούν ακαριαία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εισαγγελική παρέμβαση για το κορονοπάρτι του Βερβεσού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">