ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυστραλία: Διευρύνεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Με τη Πολιτεία της Βικτώρια να παραμένει με μηδενικά κρούσματα επί 23 συνεχόμενες ημέρες, ο Πολιτειακός Πρωθυπουργός Daniel Andrews ανακοίνωσε νέα άρση των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί μετά την επιδρομή του δεύτερου κύματος στη Μελβούρνη το οποίο στοίχισε 100δες ζωές και προκάλεσε χιλίαδες κρούσματα τους προηγούμενους μήνες.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν στους εξωτερικούς χώρους δίχως τη μάσκα, παραμένει όμως υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους, στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και στους εξωτερικούς εφόσον υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες τα εσωτερικά σύνορα με τη Νέα Νότιο Ουαλία και το Σίδνει και οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα δίχως περιορισμούς, ελέγχους ή καραντίνα.
Σημείωνεται πως τα σύνορα των δύο Πολιτειών έκλεισαν για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα, και τότε η αιτία ήταν η Ισπανική γρίππη.

Η χαλάρωση των μέτρων, η οποία γίνεται σταδιακά, αφορά και στην αύξηση των ανθρώπων που μπορούν να επισκέπτονται εστιατόρια ή κατοικίες και, ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο αριθμός των κατ´ οίκον επισκεπτών και καλεσμένων μπορεί να φτάνει τους τριάντα.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυστραλία: Διευρύνεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">