ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για διάθεση της θεραπείας που χρησιμοποιήθηκε στον Τραμπ

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάποιοι επιστήμονες ανησυχούν για την πιθανότητα παρενεργειών ή ακόμη και της πιθανότητας η θεραπεία να επιδεινώσει την υγεία ενός ασθενούς Covid-19.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

«Αν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις να δεις και κανείς δεν πεθαίνει, κανείς δεν αρρωσταίνει, κανείς δεν εκτίθεται σε μεγάλο κίνδυνο, τότε ξέρεις ότι μπορείς να αναπαυθείς και να περιμένεις να έρθουν τα δεδομένα» δηλώνει ο δρ. Λέοναρντ Σλέιφερ, επικεφαλής της εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρέχει την πειραματική θεραπεία αντισωμάτων που έλαβε και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν υπάρχει ανησυχητική ένδειξη από τις χιλιάδες δοκιμές σε ασθενείς», τόνισε ο Σλέιφερ, έχοντας «στοιχηματίσει» ότι θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να διαπιστωθεί αν τα συμπτώματα υποχωρούν.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για διάθεση της θεραπείας που χρησιμοποιήθηκε στον Τραμπ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">