ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών !


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα αναδειχθούν κερδισμένες από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο John Defterios, η οποία προβλήθηκε στο 5ο EU - Arab World Summit. 

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν. Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία αποδεδειγμένα ασφαλής χώρα, που βρίσκεται «στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», με σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαθέτει μία κυβέρνηση η οποία είναι «υπέρμαχος της επιχειρηματικότητας και προσανατολίζεται στις μεταρρυθμίσεις». Οι επενδυτές «γνωρίζουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει νικητές και κάποιους που θα χάσουν. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Και είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών». 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έξυπνοι επενδυτές ήδη τοποθετούνται κι αξιοποιούν ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να υπερβαίνει πλέον τους κλάδους όπου η Ελλάδα αποτελεί πάγια αξία. «Δεν αναφέρομαι μόνο στο επενδυτικό ενδιαφέρον προς τους παραδοσιακούς τομείς, για τον ξενοδοχειακό τομέα και τον τουρισμό. Εκεί βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον και από το Άμπου Ντάμπι, με τον Όμιλο Abu Dhabi Capital να επενδύει σε ιχθυοκαλλιέργειες, σε τεχνολογία αιχμής σε θέματα τροφίμων. 

Η Microsoft ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση, με τη δημιουργία τριών μεγάλων data centers στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες, η Volkswagen υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τον μετασχηματισμό ενός ελληνικού νησιού σε πρότυπο νησί έξυπνης κινητικότητας. Μιλάμε για ζητήματα προηγμένης τεχνολογίας, ζητήματα πράσινου μετασχηματισμού, τομείς όπου θεωρούμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος» ανέφερε. 

 Αλ. Τσίπρας: Ακέραιη η ευθύνη Μητσοτάκη αν αρνηθεί συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας 

Την πρότασή του για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, στηβάση των τριών προϋποθέσεων που έχει θέσει, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σεσυνέντευξήτου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό σε περίπτωση άρνησής του για την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής. 

Παράλληλα, πρότεινε την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ σε υλικοτεχνική υποδομή κι ανθρώπινο δυναμικό, τον διορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ψηφίσει ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και πλήττουν την κοινωνική συνοχή, όπως ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος.

Χρειάζεται, είπε, μία συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για να πειστεί και η κοινωνία. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή τησκέψη, να ζητήσει τηβοήθεια των πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε τηδραματική κατάσταση, θα έχει απόλυτη και ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί με την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής». 

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην είναι προετοιμασμένη η χώρα για να το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Αντίθετα,είπε, «η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στο πρώτο κύμα. Αλλά σήμερα, μετά από οκτώ μήνες εγκληματικής αδράνειας, βλέπουμε τον πρωθυπουργό όχι μόνο να μην παραδέχεται κανένα λάθος, αλλά να κουνάει και το δάχτυλο. Πήρε την απόφαση για το πρώτο λοκντάουν ξέροντας τις συνέπειες στην οικονομία για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, όμως τώρα, μετά την αδράνεια, έχουμε και την οικονομία κατεστραμμένη, και τους επιδημιολογικούςδείκτες χειρότερους, υποστήριξε. 

Σε ερώτηση για το αν αυτό το λοκντάουν θα είναι το τελευταίο, απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είμαστε στο τελευταίο λοκντάουν, γιατί η απάντηση κρύβεται στην αντοχή του συστήματος Υγείας. Αλλά βλέπω τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση». 

Σημείωσε ακόμη τις αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης, λέγοντας πως «εδώ έχουμε ένα μπάχαλο». Αναφερόμενος στησυμπεριφορά των πολιτών, είπε πως «δικαίως οι κόσμος αισθάνεται κουρασμένος κι οργισμένος, γιατί βλέπει στο τελευταίο διάστημα αντιφάσεις, βλέπει και από την κυβέρνηση αλλά και από επιστήμονες να λένε διαφορετικά πράγματα. 

Υπήρξε στο οκτάμηνο εφησυχασμός, δεν πρέπει να τα βάλουμε με τους πολίτες. Έχει κάποια όρια στο πώς θα συμπεριφερθεί ο κόσμος. Βρισκόμαστε σε μία επικίνδυνη στιγμή, με αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. 

Δεν ήταν προδιαγεγραμμένο και θα είχε περιοριστεί αν είχαμε λάβει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αν είχαμε πάρει μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού, για τα ΜΜΜ και για την εκπαίδευση, με μείωση του αριθμού των μαθητών και όχι αύξηση» επισήμανε. Για τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, είπε ότι «ο κ. Κικίλιας ασχολείται με την παράθεση στοιχείων δημιουργικής λογιστικής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αύξησε κατά 150 τα κρεβάτιαΜΕΘ κι έβαλε 19.500 άτομα στο σύστημα Υγείας. Η παρούσα κυβέρνηση προχώρησε σε ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ μόνο στην εποχή του κορωνοϊού, αλλά χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 παρέλαβε το ΕΣΥ με πάνω από 100.000 εργαζόμενους και τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε 6.000 λιγότερους, παρά την πανδημία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ερωτήματα: «Η επιτυχία του περασμένου Ιουνίου είχε πατέρα, κάτι που το διαφημίζουν τα ΜΜΕ, η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα ή είναι ορφανή;».

Ερωτηθείς για τον Σωτήρη Τσιόδρα, είπε: «Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική σε συγκεκριμένους επιστήμονες. Τιμώ την επιστημονική κοινότητα και τους επιστήμονες του τόπου μας. Ωστόσο, η επιστήμη δεν είναι "πίστευε και μη ερεύνα", άρα ακόμη κι ο σημαντικότερος επιστήμονας μπορεί να κάνει λάθη κι οφείλουμε να τα θέτουμε και να τα συζητάμε». 

Συνεχίζοντας, είπε ότι τηβασική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την Επιτροπή των επιστημόνων και ρώτησε: «Ήταν σύμφωνη η Επιτροπή με το άνοιγμα του τουρισμού όπως έγινε; Ήταν σύμφωνη με την αύξηση των επιβατών στα πλοία; Ήταν σύμφωνη με την αύξηση των μαθητών ανά τάξη; Ήταν σύμφωνη με την κατάσταση στα ΜΜΜ ή με αυτό που έγινε στα γήπεδα;». 

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που είπε ότι «το κακό είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση», σημείωσε πως ο Στέλιος Πέτσας δεν είναι αξιόπιστος και πρόσθεσε: «Το κακό για την χώρα είναι ότι έχει έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που σκέφτεται το πολιτικό κόστος και την επικοινωνία και ρίχνει συνέχεια την ευθύνη στην κοινωνία και στους νέους». 

Είπε, επίσης,ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες που τον Ιούνιο είχαν χιλιάδες θύματα ενώ η Ελλάδα είχε μηδέν». Αμφισβήτησε τα συγκριτικά στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι τώρα έχουμε αρνητικές πρωτιές. «Η κατάσταση δεν είναι αυτή που περιγράφουν οι αυλοκόλακες στον πρωθυπουργό, η κατάσταση είναι έκρυθμη» υπογράμμισε. 

 Για το πακέτο Σταϊκούραγια την ενίσχυση όσων πλήττονται, είπε ότι «μέχρι στιγμής τα μέτρα έχουν δημιουργήσει απώλεια5 δισ. στο εισόδημα των πολιτών, ανεργία στο 21%, μισθούς των 200 ευρώ. Αν αυτό είναι δίκαιο κι αποτελεσματικό, δεν μετράμε με τον ίδιο τρόπο. Οι χώρες που αντιμετώπισαν με καλύτερο τρόπο τις οικονομικές συνέπειες δεν είχαν περάσει μνημόνια» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ! Η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά ποιών νικητών ; Τι παράγει ; 

«Εγώ είμαι σίγουρος πως θα απαιτηθούν 30 τουλάχιστον χρόνια, ακόμα , μέχρι το 20% των Ελλήνων να έχει απτή εικόνα τι διαμόρφωσαν τα κόμματα εξουσίας στη χώρα μας. Το 80% είναι τελειωμένο , διότι δεν πρόκειται να καταλάβει απολύτως τίποτα. » 

* Το 80% αποτελείται από ''πυροβολημένους/ες'' από μια χούφτα οικογένειες, και τα πανηγύρια χείριστου είδους που αποτελούν την κύρια τροφή τους. Ακόμα δεν έχουν πάρει είδηση το απόλυτο ξεπούλημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">