ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καθολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου


Το lockdown θα ξεκινήσει από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Πέρα από τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα κλείσουν όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και όσα διαθέτουν στην αγορά είδη πρώτης ανάγκης. 

Τα σχολεία θα κλείσουν με εξαίρεση τα δημοτικά ενώς στα γυμνάσια και στα λύκεια θα εφαρμοστεί το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ''ΜΑΣΑ'' ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΤΑ 22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 40 , ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 100 ! (ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ! - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)
“Παρά τα μέτρα, παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού, γιατί φαίνεται ότι θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Γι αυτό , όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζεται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται”. 
Η εξέλιξη αυτή ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για την κυβέρνηση μετά τα 2.646 νέα κρούσματα, την επέλαση της νόσου στη Βόραια Ελλάδα και την Αττική και την μεγάλη πίεση που δημιουργεί πλέον ο κορωνοϊός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Ο πρωθυπουργός  ανακοινώνει αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου το δεύτερο καθολικό lockdown για τη χώρα και θα προβεί σε δηλώσεις έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής της Eπιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στη χώρα η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. 

Οι αιτίες της πρότασης καθολικό lockdown δεν είναι άλλες από τον καλπάζοντα αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με τις τελικές αποφάσεις να επαφίονται στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναλύοντας τα νέα δεδομένα με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την κάλυψη του 70% των ΜΕΘ, εισηγήθηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το επόμενο ισχυρό βήμα για την ανάσχεση της πανδημίας. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Αφού ο Μητσοτάκης έχει εξασφαλίσει την διαβίωση των νεοδημοκρατών , καθώς επίσης το μπούκωμα πέντε οικογενειών διαπλοκής με 22.000.000 εκ. ευρώ, καθολικό lockdown  από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου ώστε να τους παρέχει και περισσότερα !

Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε που εκατομμύρια πολιτών ζουν αποκλειστικά με τον αέρα !!! Το τελευταίο εξάμηνο η ανεργία στη χώρα μας έχει εκτοξευτεί , ενώ οι πολιτικές των κυβερνώντων δεν βγαίνουν για το σύνολο. Στον αντίποδα , έχουν πληθώρα εκατομμυρίων για μια χούφτα οικογένειες οι οποίες υποτίθεται ενημερώνουν. Το σύνολο των υπολοίπων τι κάνει ;

Στην εποχή που η πλειονότητα , και ειδικότερα οι νέες γενιές , ενημερώνονται από κινητά - από το διαδίκτυο και τα sosial media - '' αϊ σιχτίρ '' με τα κανάλα και τις πολιτικές αναχρονισμού !

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αντιστοιχεί - όποτε προκύψει - ένα εμβόλιο για κάθε πολίτη ; Αντιστοιχεί μια ψήφος για κάθε πολίτη ; Τι αντιστοιχεί στην περίοδο κορωναϊού και  καθολικού lockdown από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για κάθε ένα πολίτη της χώρας μας ;

Γιώργος Μπαμπινιώτης: «Μάς take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο σε delivery, ενώ συγχρόνως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από lockdown, γενικό ή mini lockdown. Έλεος (ή ''ήμαρτον'', που λένε κάποιοι)! Κι εγώ (''στον κόσμο μου'', εννοώ τον γλωσσολογικό) μέσα στην πανδημιακή αντάρα να παρακινώ ( ''τέτοια ώρα τέτοια λόγια'') τους εναπομείναντες γλωσσικά ευαίσθητους να θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά! Αυτό κι αν είναι ''γλωσσική αποκοτιά'' εκ μέρους μου»

ΥΓ: Προσωπικά , κουτσά - στραβά και δεδομένων όσων ισχύουν , επιχειρώ όπως μπορώ να επιβιώσω , στον αντίποδα νέοι άνθρωποι , με προσλαμβάνουσες όσα ισχύουν διεθνώς και τα βλέπουν καθημερινά,  δεν αποτελεί ντροπή να μην τυγχάνουν καμιάς αρωγής ;

* ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ τα ''φάγαμε στη μάπα'' ως κόμματα διαχείρισης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Γλυφάδας. Έλεος - η απανθρωπιά έχει όρια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καθολικό lockdown από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">