ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα για την τηλεθέρμανση (video)


Στη βουλή συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτης Πέρκα με θέμα «Stateoftheart: Ενώ όλη η Ευρώπη επενδύει σε τηλεθερμάνσεις εμείς πετάμε εκατομμύρια επενδεδυμένο κεφάλαιο στο έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας για να κάνουμε στροφή στο παρελθόν».

Στη συζήτηση ερωτήθηκε ο υπουργός, ποιο είναι το συνολικό κόστος του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας μέχρι σήμερα σε κατασκευή και προμήθειες, «το επενδεδυμένο κεφάλαιο δηλαδή που πετάμε, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των οικονομικών αξιώσεων (claims) του αναδόχου λόγω λύσης της σύμβασης», εάν έχει υπολογιστεί το αποτύπωμα άνθρακα της εγκατάστασης φυσικού αερίου για οικιακή χρήση σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο αποτύπωμα τηλεθέρμανσης, με όποια θερμική πηγή, πότε θα εκκινήσει η διαδικασία αποδέσμευσης από το φυσικό αέριο στη δυτική Μακεδονία και εάν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής ότι το φυσικό αέριο τελειώνει.

Όπως αναφέρει η κ. Πέρκα, «ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Χατζηδάκη, προέβη σε μια γενικόλογη τοποθέτηση περί απολιγνιτοποίησης και περιγραφής του έργου της τηλεθέρμανσης, αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει τόσο στα τυπικά υπό-ερωτήματα της επίκαιρης ερώτησης όσο βεβαίως και στην ουσία της ερώτησης της Π. Πέρκα. Αρκέστηκε να καταθέσει στα πρακτικά το υπ’ αριθμ. 23659/17.11.2020 έγγραφο του Δημάρχου Φλώρινας από το οποίο προκύπτει ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 76. εκ ευρώ. 

Μετά την δημοπράτηση του πρώτου υπό έργου ο προϋπολογισμός ανήλθε στα 54.080.000 ευρώ. Τα συμβασιοποιημένα τμήματα του έργου ανέρχονται σε 33.433.000 ευρώ και 402.200 ευρώ. Το συνολικό κόστος μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 13.849.605 ευρώ. Η σύμβαση βρίσκεται σε στάδιο λύσης, χωρίς να αναφέρονται όμως οικονομικές αξιώσεις (claims) του αναδόχου λόγω λύσης της σύμβασης».

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Π. Πέρκα για την τηλεθέρμανση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">