ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πληρωμές που αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ ξεκινά από σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πληρωμές που αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ ξεκινά από σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Μπαράζ πληρωμών ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του χρόνου να αγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Την «αυλαία» ανοίγει σήμερα Παρασκευή, η εξόφληση του υπόλοιπου 30% της Βασικής Ενίσχυσης, η ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον (πρασίνισμα), η πληρωμή των νεοεισερχόμενων γεωργών, καθώς και η πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος.

Το ποσό για το υπόλοιπο της Βασικής Ενίσχυσης ανέρχεται σε περίπου 390 εκατ. ευρώ, για το «πρασίνισμα» σε 550 εκατ. ευρώ, για τους Νέους Γεωργούς σε 40 εκατ. ευρώ και τέλος για το Εθνικό Απόθεμα σε 45 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό του 1,025 δισ. ευρώ πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς 650.000 αγροτών που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ. Τα χρήματα αναμένεται να φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανάλογα με την τράπεζα στην οποία διατηρούν λογαριασμό.

Οι πληρωμές θα συνεχιστούν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με την καταβολή των ενισχύσεων σε πέντε προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για την ελιά Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης, την ανοιξιάτικη πατάτα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες Κρήτης. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και θα πιστωθεί σε περισσότερους από 27.500 παραγωγούς.

Την Τρίτη επίσης θα καταβληθεί και η δεύτερη δόση της ενίσχυσης στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Το ποσό ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα δουν τα χρήματα που τους αναλογούν στους λογαριασμούς τους.

Ακόμη, γίνονται προσπάθειες να πιστωθούν την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου τα 126 εκατ. ευρώ προς τους 145.000 δικαιούχους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, καθώς στόχος του κ. Βορίδη είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή παροχή ρευστότητας προς τους Έλληνες παραγωγούς πριν την εκπνοή του τρέχοντος έτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής τους διαδικασίας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/eidiseis/oikonomia/elladaoikonomia/pliromes-poy-aggizoyn-to-12-dis-eyro-xekina-apo-simera-to-ypoyrgeio-agrotikis-anaptyxis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πληρωμές που αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ ξεκινά από σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">