ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το 2ο lockdown στους οικισμούς της Ροδόπης

Το 2ο lockdown στους οικισμούς της Ροδόπης

«Κλεισμένοι στο χωριό» αυτή την απάντηση δίνουν στο ερώτημα: «Πώς περνά η καραντίνα;» «Δουλειές στην αυλή και στο σπίτι.» απαντούν κάποιοι «Φροντίδα των δένδρων, του κήπου» κάποιοι άλλοι «ό,τι προκύψει ως ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί.» κάποιοι τρίτοι. «Δύσκολα κυλούν οι μέρες. Θέλω να πάω μια βόλτα στη θάλασσα να κάνω το ψάρεμά μου και δεν μπορώ. Δυστυχώς μας το απαγορεύουν.» σημειώνει ο Γιώργος Μπουργαζλής.

Ο κος Γιώργος Μπουργαζλής

Παραδέχεται κι εκείνος και οι άλλοι ότι: «Τους λείπει επίσης ο καφές και το τσίπουρο στο καφενείο». Όπως επίσης και οι συχνές κουβέντες με τους συγχωριανούς. «Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα εκτός σπιτιού, χρόνια τώρα, οπότε εμείς δόξα το θεό να λέμε» προσθέτει γνωρίζοντας πως αυτός ο «περιορισμός» θα είναι προσωρινός.

Ο Γιώργος Μπουργαζλής εργάζεται ως συμβασιούχος στο δημόσιο. Κατεβαίνει καθημερινά στην πόλη κάνοντας χρήση τριών όλο κι όλο δρομολογίων. «Από το Μεγάλο Κρανοβούνιο περνάει καθημερινά αστικό, το κακό είναι ότι μετά περνάμε και από: Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι, Ανδριανή, Μαυρομάτι, ξανά Ανδριανή, Δουκάτα, Κόσμιο σαν να κάνουμε την γύρα όλου του Νομού για να κατέβουμε από την Παραδημή στην Κομοτηνή.» λέει το παράπονο του. Και πριν καλά – καλά απομακρυνθούμε από την στάση όπου τον συναντήσαμε προσθέτει «Έτσι όπως είναι τα πράγματα το μόνο που έχω να πω σε όλο τον κόσμο είναι υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Υπομονή αλλά κι αυτή έχει τα όρια της.»

Στάση- σημείο συνάντησης σε οικισμό της Ροδόπης

«Όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας κάνουμε υπομονή.» ακούμε λίγα μέτρα πιο εκεί στη διπλανή στάση πολίτη να προσθέτει και πριν προλάβουμε να κουνήσουμε συμφωνώντας το κεφάλι δυστυχώς σημειώνει: «Το πρόβλημα με τον κορονοϊο υπάρχει αλλά προσωπική μου άποψη όχι σε τέτοιο βαθμό όπως παρουσιάζεται.»
Σε αυτό το σημείο, ακόμη και ο πιο υπομονετικός ρεπόρτερ παίρνει θέση: «Ίσως να μην είχατε την ίδια άποψη αν χάνατε κάποιον δικό σας» του λέμε κάνοντας όχι black χιούμορ, αλλά αντιδρώντας  στην αλόγιστη επιμονή ορισμένων να υποτιμούν τον κίνδυνο, όταν καθημερινά ανακοινώνονται νεκροί και νέες διασωληνώσεις. «Εεε ναι » λέει χωρίς φυσικά να το σκεφτεί λεπτό. Ποιος αρνητής του κορονοϊου, της μάσκας, των μέτρων σκέφτεται αλήθεια;
Φώτο:Ο κος  Γιώργος Μπουργαζλής  περιμένοντας το λεωφορείο – στάση -σημείο συνάντησης σε οικισμό ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/to-2o-lockdown-stoys-oikismoys-tis-rodopis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το 2ο lockdown στους οικισμούς της Ροδόπης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">