ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)
 Καθημερινά, στις 22:00  
«APOCALYPSE WWI»
Έτος παραγωγής: (2013)
Σειρά 5 ωριαίων ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2013.
Θα μπορούσε να αποφευχθεί η θυσία μιας ολόκληρης γενιάς; Πώς προέκυψε μια τόσο σκληρή και εκτεταμένη σύγκρουση; Πώς άντρες και γυναίκες υπέμειναν αυτή τη φρικαλεότητα για τέσσερα χρόνια;
Με την χρήση πάνω από 500 ώρες αρχειακών λήψεων, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως αόρατο, και τώρα χρωματισμένο, η σειρά Apocalypse WWI ακολουθεί μια στρατηγική και παγκόσμια προσέγγιση για την απάντηση αυτών των θεμελιωδών ερωτημάτων, αλλά επίσης και το πιο σημαντικό, αφηγείται την ιστορία με ένα ευαίσθητη προσέγγιση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ιστορία μας φέρνει στο επίκεντρο της μάχης, από τα χαρακώματα στο Βορρά της Γαλλίας έως τα λιγότερο γνωστά μέτωπα της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Παλαιστίνης, καθώς και στην καθημερινή ζωή των πολιτών .
Η αφήγηση ζωντανεύει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες αυτών των ανδρών και γυναικών και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να νιώσουμε καλύτερα πώς ο τότε κόσμος οδηγούταν στην αποκάλυψη.

Παραγωγή: Γαλλίας

Eπεισόδιο 2:Φόβος [Fear]

27 Αυγούστου του 1933 στην Ανατολική Πρωσία. Ο Χίτλερ και ο Γκέρινγκ, και οι δύο βετεράνοι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμούν τον στρατάρχη φον Χίντενμπουργκ στο υπέροχο τοπίο του μνημείου της Μάχης του Τάνενμπεργκ. Ο Χίτλερ λέει, «Το Τάνενμπεργκ είναι ένα σύμβολο. Ήταν εδώ το 1914 που κρίθηκε η μοίρα της Γερμανίας».
Για τον Χίντενμπουργκ, η Μάχη του Τάνενμπεργκ είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής του και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καθώς οι Ρώσοι εισβάλλουν στην Πρωσία, προκαλώντας τη μαζική έξοδο του γερμανικού πληθυσμού, ο Χίντενμπουργκ τούς σταματάει στο Τάνενμπεργκ.
Στα δυτικά η προέλαση των Γερμανών σταματάει από τους Γάλλους στη Μάχη του Μάρνη. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να νικήσουν τον αντίπαλό τους, οι στρατοί παίρνουν θέσεις στα χαρακώματα στο Δυτικό Μέτωπο, μια γραμμή που περνάει από την Ελβετία και φτάνει στη Βόρεια Θάλασσα. Νοτιότερα οι Ιταλοί, οι Οθωμανοί Τούρκοι και οι Βούλγαροι μπαίνουν κι αυτοί στον πόλεμο.
Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σύμμαχοι ζητούν βοήθεια από τις αποικίες τους. Καναδοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Σενεγαλέζοι, Μαροκινοί, Αλγέριοι και Αναμίτες συμμετέχουν στη σύρραξη. Ο πόλεμος είναι τώρα παγκόσμιος και η μεγάλης κλίμακας αιματοχυσία φαντάζει αναπόφευκτη. Τα πεδία της μάχης γίνονται μια ζωντανή Κόλαση.

 
 Δείτε το trailer 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-apokalypsi-o-prwtos-pagkosmios-polemos-seira-ntokimanter-trailer-10-12/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb