ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εισήγηση λοιμωξιλόγων: Άνοιγμα κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away από 14/12

Εισήγηση λοιμωξιλόγων: Άνοιγμα κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away από 14/12

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away αναμένεται από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμοξιωλόγων προς την κυβέρνηση και τις αποφάσεις που αυτή θα λάβει.

Τα σενάρια είναι πολλά, αυτό όμως που θα ορίσει την κυβερνητική στρατηγική είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αποτροπή νέων πιέσεων στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, η πίεση που υπάρχει στις νοσηλευτικές μονάδες «φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα».

«Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει» είπε ο κ. Τσακρής.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ πανελλαδικά κυμαίνεται στο 83%, με την Αττική να βρίσκεται στο 77% και τη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Τον οδικό χάρτη για την επαναφορά στην όποια κοινωνική και οικονομική κανονικότητα ορίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/featured/eisigisi-loimoxilogon-anoigma-kommotirion-kai-lianemporioy-me-click-away-apo-1412/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εισήγηση λοιμωξιλόγων: Άνοιγμα κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away από 14/12 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">