ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)
 Καθημερινά, στις 22:00  
«APOCALYPSE WWI»
Έτος παραγωγής: (2013)
Σειρά 5 ωριαίων ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2013.
Θα μπορούσε να αποφευχθεί η θυσία μιας ολόκληρης γενιάς; Πώς προέκυψε μια τόσο σκληρή και εκτεταμένη σύγκρουση; Πώς άντρες και γυναίκες υπέμειναν αυτή τη φρικαλεότητα για τέσσερα χρόνια;
Με την χρήση πάνω από 500 ώρες αρχειακών λήψεων, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως αόρατο, και τώρα χρωματισμένο, η σειρά Apocalypse WWI ακολουθεί μια στρατηγική και παγκόσμια προσέγγιση για την απάντηση αυτών των θεμελιωδών ερωτημάτων, αλλά επίσης και το πιο σημαντικό, αφηγείται την ιστορία με ένα ευαίσθητη προσέγγιση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ιστορία μας φέρνει στο επίκεντρο της μάχης, από τα χαρακώματα στο Βορρά της Γαλλίας έως τα λιγότερο γνωστά μέτωπα της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Παλαιστίνης, καθώς και στην καθημερινή ζωή των πολιτών .
Η αφήγηση ζωντανεύει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες αυτών των ανδρών και γυναικών και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να νιώσουμε καλύτερα πώς ο τότε κόσμος οδηγούταν στην αποκάλυψη.

Παραγωγή: Γαλλίας

Eπεισόδιο 3:Κόλαση [Hell]

Σεπτέμβριος 1915. Εκατομμύρια άντρες βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ έναν γιγαντιαίο πόλεμο.
Από τα χαρακώματα στη Γαλλία, μέχρι τις Ιταλικές Άλπεις και τα Βαλκάνια, και πέρα από τις πύλες τους Ανατολικού Κόσμου, ολόκληρη η Ευρώπη φλέγεται.
Καινούργια όπλα, καινούργια αμυντικά συστήματα. Ο πόλεμος έχει γίνει βιομηχανικός και χημικός. Οι μάχες φτάνουν σε απίστευτα σημεία βιαιότητας. Το πυροβολικό σφυροκοπά τον εχθρό χωρίς έλεος. Εξαπολύονται επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια, φλογοβόλα και μύδρους, έναν συνδυασμό μπαρουτιού και φυσιγγιών που καταστρέφουν το σώμα και το πρόσωπο του ανθρώπου. Οι επιθέσεις είναι τρομακτικές και χωρίς σκέψη. Οι καταιγίδες των βλημάτων οδηγούν τους στρατιώτες στην τρέλα. Τα τραύματα είναι φρικτά, οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στις εμπόλεμες ζώνες είναι απερίγραπτες και οι επιδημίες θερίζουν. Είναι μια Κόλαση επί γης.
Τον Φεβρουάριο του 1916 στη Γαλλία, οι Γερμανοί εξαπολύουν μεγάλη επίθεση στο Βερντέν. Οι γαλλικές γραμμές κρατούν όσο μπορούν. Η Μάχη του Σομ, η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, ξεκινάει την 1η Ιουλίου του 1916. Σε μόλις μερικές ώρες ο βρετανικός στρατός χάνει 30.000 άντρες. Πέντε εκατομμύρια άντρες έχουν χάσει τη ζωή τους σε δεκάξι μήνες. Αλλά για τους ηγέτες, το ανθρώπινο και υλικό κόστος είναι τόσο υψηλό που ο εχθρός πρέπει να πληρώσει και ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί.
Πώς θα μπει ένα τέλος σ’ αυτή την τρέλα; Πώς θα τιθασευτεί τόση οργή;

 
 Δείτε το trailer 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-apokalypsi-o-prwtos-pagkosmios-polemos-seira-ntokimanter-trailer-16-12/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb