ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Βοιωτία – (trailer)

ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Βοιωτία – (trailer)
 Κάθε Κυριακή, στις 19:30  

Έτος παραγωγής: (2020)
Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020.
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ταξιδεύουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, δοκιμάζουμε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα- και συνομιλούμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ –παρουσίαση/αρχισυνταξία
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΛΑΡΟΥ –σενάριο
ΗΛΙΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ –παραγωγοί
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – Δ/ση παραγωγής
ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ –σκηνοθεσία
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΠΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ – Διευθ.φωτογραφίας :
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ – ηχολήπτης
ΣΟΦΙΑ ΓΟΥΛΙΟΥ –μακιγιέζ

Παρουσίαση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Eπεισόδιο 1Βοιωτία

Ο «Οίνος ο αγαπητός» και ο οινολόγος δόκτωρ Δημήτρης Χατζηνικολάου επιστρέφουν και ταξιδεύουν στην Βοιωτία. Στους πρόποδες του Ελικώνα, η μαγευτική κοιλάδα των Μουσών, έχει ιδανικό μικροκλίμα για αμπελοκαλλιέργεια και μια οινική ιστορία χιλιάδων χρόνων. Πρώτη μας στάση το Κτήμα Μουσών της οικογένειας Ζαχαρία. Ο Θανάσης Ζαχαρίας και οι γιοί του Νίκος, Παναγιώτης και Στέλιος μας μιλάνε για την ιστορία του κτήματος και μας ξεναγούν στο οινοποιείο. Ο Νίκος Ζαχαρίας μας ξεναγεί στους αμπελώνες και μας μιλά για το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής, για τις ποικιλίες που καλλιεργούν και για την τοπική ερυθρή ποικιλία, τοΜούχταρο, που σώθηκε και αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του πατέρα του, Θανάση. Δοκιμάζουμε τα κρασιά τους, από τοπικές και διεθνείς ποικιλίες, συζητώντας περί οίνου, εδεσμάτων και όχι μόνο. Στην οινοποιεία Σαμαρτζή, ο Παναγιώτης Σαμαρτζής μας ξεναγεί στ οινοποιείο του και μας μιλά για το ιδιαίτερο terroirτης περιοχής, την φιλοσοφία του στην οινοποίηση και δοκιμάζουμε τα κρασιά του από τις τοπικές ποικιλίες, το μούχταρο και την λευκή κοντούρα Άσκρης, μοναδικό κλώνο του σαββατιανού που καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή. Το ταξίδι συνεχίζεται στον Κιθαιρώνα, το βουνό των Βακχών. Στην Οινοποιητική Σώκος στις Ερυθρές, μας υποδέχονται ο Ανδρέας Σώκος, η γυναίκα του Γιάννα και ο γιός τους Αργύρης και μας ξεναγούν στους αμπελώνες, το οινοποιείο τους και τον κόσμο των κρασιών τους.
 
 
 Δείτε το trailer 

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :  class="m_-4030164368958861980gmail-sctemp">, την ημέρα προβολής του.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-oinos-o-agaphtos-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Οίνος ο αγαπητός: Βοιωτία – (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">