ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)
 Καθημερινά, στις 22:00  
«APOCALYPSE WWI»
Έτος παραγωγής: (2013)
Σειρά 5 ωριαίων ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2013.
Θα μπορούσε να αποφευχθεί η θυσία μιας ολόκληρης γενιάς; Πώς προέκυψε μια τόσο σκληρή και εκτεταμένη σύγκρουση; Πώς άντρες και γυναίκες υπέμειναν αυτή τη φρικαλεότητα για τέσσερα χρόνια;
Με την χρήση πάνω από 500 ώρες αρχειακών λήψεων, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως αόρατο, και τώρα χρωματισμένο, η σειρά Apocalypse WWI ακολουθεί μια στρατηγική και παγκόσμια προσέγγιση για την απάντηση αυτών των θεμελιωδών ερωτημάτων, αλλά επίσης και το πιο σημαντικό, αφηγείται την ιστορία με ένα ευαίσθητη προσέγγιση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ιστορία μας φέρνει στο επίκεντρο της μάχης, από τα χαρακώματα στο Βορρά της Γαλλίας έως τα λιγότερο γνωστά μέτωπα της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Παλαιστίνης, καθώς και στην καθημερινή ζωή των πολιτών .
Η αφήγηση ζωντανεύει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες αυτών των ανδρών και γυναικών και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να νιώσουμε καλύτερα πώς ο τότε κόσμος οδηγούταν στην αποκάλυψη.

Παραγωγή: Γαλλίας

Eπεισόδιο 1Μανία [Fury]

11 Νοεμβρίου 1918. Στις έντεκα το πρωί, ξαφνικά σιωπή! Ο Καναδός στρατιώτης Τζορτζ Λ. Πράις σκοτώθηκε μόλις, το τελευταίο θύμα μιας ασύλληπτης σφαγής που θα σκοτώσει δέκα εκατομμύρια στρατιώτες, εννέα εκατομμύρια αμάχους και θα μετρήσει εικοσιένα εκατομμύρια τραυματίες.
Πώς έφτασαν τα πράγματα ως εδώ; Από πού ξεκίνησε αυτή η τρέλα που θα κατακλύσει τον κόσμο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια; Θα καταστρέψει ολόκληρες χώρες και θα συντρίψει πολλές αυτοκρατορίες. Το 1914, η Ευρώπη έχει μπει για τα καλά στην «Μπελ Επόκ». Αλλά στις 28 Ιουνίου το 1914 στο Σεράγεβο, ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος, ο ιδιόρρυθμος διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, δολοφονείται από έναν νεαρό Βόσνιο εθνικιστή.Αυτό το φαινομενικά άσχετο γεγονός πυροδοτεί παλιά πατριωτικά απωθημένα των μοναρχών. Βιομήχανοι είναι υπέρ της πολεμικής σύρραξης ως τρόπο να καταπνίξουν τα αιτήματα της εργατικής τάξης. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η Αυστροουγγαρία κηρύσσει πόλεμο στη Σερβία και ξεκινάει ένα παιχνίδι συμμαχιών μεταξύ των εθνών.
Η ανάλαφρη αναχώρηση των στρατευμάτων για τον πόλεμο αντικατοπτρίζει τη συλλογική έλλειψη συνείδησης των λαών, που θεωρούν ότι ο πόλεμος θα είναι σύντομος και ένδοξος. Τον Οκτώβριο του 1914 τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Η νίκης τους φαίνεται πιθανή και ο ενθουσιασμός για τον πόλεμο μετατρέπεται σε φόβο.

 
 Δείτε το trailer 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-apokalypsi-o-prwtos-pagkosmios-polemos-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb