ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η τροπολογία Σπίρτζη προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου


Νευρική κρίση προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, η νομοθετική πρωτοβουλία του 
Χρήστου Σπίρτζη - ευεργέτη του προέδρου του Δήμου Γλυφάδας, Τ.Τ - ,  με την οποία προτάθηκε να δοθεί μισθολογικό μπόνους στους αστυνομικούς, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει επί μήνες φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και προσπάθεια επιβολής αστυνομικού κράτους από τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ενώ το θέμα απασχόλησε τόσο το ΠΣ όσο και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι αργά χθες βράδυ. 

- Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη και υπογράφονταν από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τρείς ακόμη βουλευτές (Σ.Ελευθεριάδου, Σπ.Λάππας, Δ.Καλαματιανός). 

Στο επίμαχο σημείο της ανέφερε πως «προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος». 

Εξηγώντας το πολιτικο σκεπτικό της τροπολογίας ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως η ρύθμιση κατατίθεται για «να τελειώνει η σπέκουλα ότι εμείς δεν νοιαζόμαστε για τους αστυνομικούς και είμαστε υπέρ των μπαχαλάκηδων»

Σύμφωνα με πληροφορίες η εικόνα που καταγράφθηκε στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν η τροπολογία να γίνεται αντικείμενο κριτικής από τους περισσότερους που τοποθετήθηκαν. 

Ανάμεσα τους και κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ενώ αντίστοιχα δεν υπήρξαν τοποθετήσεις που να στηρίζουν ευθέως την προτεινόμενη ρύθμιση.

Το βασικό σημείο κριτικής, ήταν η αναντιστοιχία των καταγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένταση του αυταρχισμού και την προσπάθεια δημιουργίας αστυνομικού κράτους από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και την πρόταση για μισθολογικό «μπόνους» στις αστυνομικές δυνάμεις. Δηλαδή στα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ ακόμη και την ομάδα ΔΙΑΣ που ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει. 

Μάλιστα στελέχη του κόμματος που συχνά παραβρίσκονται σε παραστάσεις εναντίον της αστυνομικής βίας η στο πλευρό μαθητών, φοιτητών η εργαζομένων που διώκονται για την πολιτικη – συνδικαλιστική τους δράση έθεταν το ερώτημα του «πως» θα μπορέσουν να υπερασπιστούν στην κοινωνία μία τέτοια τροπολογία. 

Από την ηγεσία του κόμματος διαφάνηκε ότι πρόθεση ήταν να ξεπεραστεί το ζήτημα με τρόπο που αφενός θα ενσωματώνει την κριτική που ασκήθηκε, δίχως όμως ταυτόχρονα να «αδειάσει» τον – προσφάτως ορισθέντα – τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη. Για τον λόγο αυτό το θέμα παραπέμφθηκε στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εκεί όπου αναζητήθηκε φόρμουλα προκειμένου να μην υπάρχει ένα τέτοιο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ κατατεθειμένο στην Βουλή. 

Να σημειωθεί ότι το θέμα της τροπολογίας Σπίρτζη είχε προκαλέσει από χθες το μεσημέρι αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφθηκαν στα social media όπως του Πάνου Λάμπρου και των πρώην βουλευτών Αννέτας Καββαδίας και Χρηστου Καραγιαννίδη. 

Ακόμη περισσότερες ήταν οι οργισμένες αναρτήσεις μελών και μεσαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταγράφθηκαν στα social media. Αυτές εστίαζαν στην περίοδο παρατεταμένης αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είτε πρόκειται για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια είτε για όσα συνέβησαν στις εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο. Δηλαδή τις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών, τα κυνηγητά και τις συλλήψεις ανθρώπων που μετείχαν στις διαδηλώσεις και την ακραία βία. Δεν έλλειψαν μάλιστα και οι επικρίσεις στο πρόσωπο του Χρήστου Σπίρτζη και ο καταλογισμός προθέσεων δημιουργίας πελατειακών σχέσεων.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς όπως διαπιστώσαμε στον Δήμο Γλυφάδας , οι κατά τόπους του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα οι μετέχοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση αιρετοί, για το μοναδικό που κόπτωνται είναι το πότε θα βρεθούν δια ζώσης με την γαλάζια διοίκηση.

Ειδικότερα, όποιος παρακολουθήσει τα διαδικτυακά Δ/Σ - ''συνεδριάσεις'' του Δήμου Γλυφάδας - θα δει και θα ακούσει τον Τ.Τ να αξιώνει '' πότε θα βρεθούμε από κοντά να τα λέμε δια ζώσης ; '' . 

Αναφορικά με τον έτερο Σ.Σ ούτε λόγος να γίνεται. Αυτός φρόντισε έτερο οικίο του πρόσωπο να βρίσκεται μπάστακας - κολαούζο στον Δήμο Γλυφάδας.

Επίσης, όπως διαπιστώσαμε , αντί να εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία, μάλλον εκπροσωπούν τα δέντρα της πλατείας Καραϊσκάκη, καθώς και τις ''γαλάζιες σημαίες'', διότι δίνουν μεγάλη έμφαση σε αυτά τα ζητήματα, ενώ είναι οι βασικοί παραχαράκτες της εντολής χιλιάδων συμπολιτών μας. 

Πάλι καλά που αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας κατάλαβαν έγκαιρα περί τίνος πρόκειται και δεν ψήφισαν  στις δημοτικές εκλογές του 2019.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η τροπολογία Σπίρτζη προκάλεσε νευρική κρίση στην Κουμουνδούρου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">