ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer)
 Καθημερινά, στις 22:00  
«APOCALYPSE WWI»
Έτος παραγωγής: (2013)
Σειρά 5 ωριαίων ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2013.
Θα μπορούσε να αποφευχθεί η θυσία μιας ολόκληρης γενιάς; Πώς προέκυψε μια τόσο σκληρή και εκτεταμένη σύγκρουση; Πώς άντρες και γυναίκες υπέμειναν αυτή τη φρικαλεότητα για τέσσερα χρόνια;
Με την χρήση πάνω από 500 ώρες αρχειακών λήψεων, μεγάλο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως αόρατο, και τώρα χρωματισμένο, η σειρά Apocalypse WWI ακολουθεί μια στρατηγική και παγκόσμια προσέγγιση για την απάντηση αυτών των θεμελιωδών ερωτημάτων, αλλά επίσης και το πιο σημαντικό, αφηγείται την ιστορία με ένα ευαίσθητη προσέγγιση σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ιστορία μας φέρνει στο επίκεντρο της μάχης, από τα χαρακώματα στο Βορρά της Γαλλίας έως τα λιγότερο γνωστά μέτωπα της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Παλαιστίνης, καθώς και στην καθημερινή ζωή των πολιτών .
Η αφήγηση ζωντανεύει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες αυτών των ανδρών και γυναικών και μας βοηθά να κατανοήσουμε και να νιώσουμε καλύτερα πώς ο τότε κόσμος οδηγούταν στην αποκάλυψη.

Παραγωγή: Γαλλίας

Eπεισόδιο 4: Απελευθέρωση[Delivrance]

Τον Οκτώβριο του 1917 στο Καπορέτο, οι Ιταλοί εμπλέκονται σε μια αιματηρή μάχη κατά στρατευμάτων της Γερμανίας και της Αυστροουγγαρίας, που θα λήξει με ταπεινωτική ήττα των Ιταλών.
Ταυτόχρονα, στη Ρωσία ο Λένιν, στην ηγεσία των Μπολσεβίκων, υποκινεί την Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι νέοι ηγέτες της Ρωσίας, οι Κομμουνιστές, υπογράφουν ξεχωριστή συνθήκη ειρήνης με τις Κεντρικές Δυνάμεις στο Μπρεστ-Λιτόφσκ, τον Μάρτιο του 1918.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Γερμανοί να μπορούν πλέον ελεύθερα να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στο δυτικό μέτωπο. Συγκεντρώνουν τους άντρες και ξεκινούν προέλαση στη Γαλλία προκαλώντας τη φυγή των Παριζιάνων από την πρωτεύουσα.
Οι αμερικανικές ενισχύσεις ωστόσο είναι πλέον έτοιμες να πολεμήσουν. Μέχρι τον Ιούλιο του 1918 υπήρχαν ήδη 1.300.000 Αμερικανοί στρατιώτες σε ευρωπαϊκός έδαφος.
Οι μεγάλες γερμανικές επιθέσεις, προβλέποντας μια τελική νίκη, θα καταλήξουν σε μια σειρά από αποφασιστικές ήττες. Οι Συμμαχικές Δυνάμεις, με μια καλοδεχούμενη ώθηση από τον Θείο Σαμ, σημειώνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, γεγονός που επιταχύνει την πτώση των Γερμανών.
Εντωμεταξύ τα βρετανικά στρατεύματα νικούν και στη Μέση Ανατολή… Στην Παλαιστίνη, τη Συρία, την Ανατολία, το Ιράν και το Ιράκ, παίρνοντας εδάφη από τους Οθωμανούς Τούρκους που στο τέλος συνθηκολογούν.
Στις 11 Νοεμβρίου του 1918, στα πεδία της μάχης στη Γαλλία, ηχούν οι σάλπιγγες που θα σηματοδοτήσουν τη συνθηκολόγηση. Ο πόλεμος τελειώνει και οι στρατιώτες μπορούν επιτέλους να επιστρέψουν.
Αλλά τα σημάδια της μάχης αρχίζουν να κακοφορμίζουν σύντομα. Οι όροι για την ειρήνη, που συντάχθηκαν από τους Συμμάχους, είναι ταπεινωτικοί για τη Γερμανία. Η «Συνθήκη της Ειρήνης» που υπογράφεται στις Βερσαλλίες στις 28 Ιουνίου του 1919, βάζει τα θεμέλια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και η Ευρώπη, αποδεκατισμένη και πενθούσα, πρέπει να γιατρέψει τις πληγές της και να χτίσει από την αρχή το μέλλον της.

 
 Δείτε το trailer 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-apokalypsi-o-prwtos-pagkosmios-polemos-seira-ntokimanter-trailer-23-12/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Αποκάλυψη: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Σειρά ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">