ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει η Τουρκία αν δεν αλλάξει πολιτική

Κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει η Τουρκία αν δεν αλλάξει πολιτική

Oρατό είναι ο ενδεχόμενο κυρώσεων από ΕΕ και ΗΠΑ στην Τουρκία, τόσο για τις μονομερείς ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και για την αγορά των πυραύλων S-400.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στο web Summit της Λισσαβόνας, άφησε αιχμές προς τους διστακτικούς εταίρους ενόψει της επερχόμενης κρίσιμης συνόδου κορυφής, τονίζοντας πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες.

Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να δούμε πραγματική αλλαγή στην πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν εννοεί τα όσα λέει ο πρόεδρος Ερντογάν τελευταία.

«Πιστεύω ότι το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να σταματήσει», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Γερμανίας, η οποία μπλοκάρει μέχρι τώρα την υιοθέτηση κυρώσεων.

Στο μεταξύ, η Τουρκία με νέα NAVTEX δεσμεύει μεγάλη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ευρώπη και ΗΠΑ αυξάνουν τις πιέσεις προς Τουρκία – Οι χώρες υπέρ των κυρώσεων (video)

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/featured/kyroseis-apo-e-e-kai-ipa-tha-antimetopisei-i-toyrkia-an-den-allaxei-politiki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει η Τουρκία αν δεν αλλάξει πολιτική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">