ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Σερρών: Ψηφιακή στέγη και ενίσχυση στους πολιτιστικούς συλλόγους

Δήμος Σερρών: Ψηφιακή στέγη και ενίσχυση στους πολιτιστικούς συλλόγους

Στην στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Σερρών, που εξαιτίας του κορονοϊού βρίσκονται σε αδράνεια, προχωρά η δημοτική αρχή μέσω της δημιουργίας του «Ψηφιακού Πολιτιστικού Χάρτη του Δήμου Σερρών».

Η ενίσχυση θα είναι ύψους 500 ευρώ για τους πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν μέχρι 100 μέλη και 800 ευρώ για τους πολιτιστικούς συλλόγους με περισσότερα από 100 μέλη.
Το έργο «Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης του Δήμου Σερρών», το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα αλλά και με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορά στη δημιουργία μίας ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία θα αποτελέσει την ψηφιακή «στέγη» των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
«Η πλατφόρμα του Δήμου Σερρών δε θα αποτελεί απλώς ένα “παράθυρο στον κόσμο” για τους συλλόγους, αλλά και μια ευκαιρία συμπράξεων μεταξύ τους με σκοπό την υλοποίηση κοινών δράσεων ή σημαντικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Πως θα λειτουργήσει ο Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και εντεταλμένη συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας Χρυσάνθη Παλάζη, το έργο «Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης του Δήμου Σερρών» θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Σε πρώτη φάση θα γίνει καταγραφή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των κατοίκων του Δήμου Σερρών, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναδειχθεί η συμβολή του πληθυσμού με διαφορετική γεωγραφική προέλευση και πολιτιστική κληρονομιά στην τοπική ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα.Σε αυτόν τον χάρτη θα γίνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα, όπου σε κάθε γεωγραφικό σημείο, κοινότητα, χωριό, πόλη, θα καταγραφεί το προφίλ των ανθρώπων, που κατοικούν εκεί με άξονα μια πλήρη αναφορά που θα αφορά: ήθη, έθιμα, γλώσσα, διάλεκτο, τραγούδια, χοροί, φορεσιές, εκδηλώσεις ορόσημα που αναβιώνουν παραδόσεις από τον τόπο καταγωγής και γεωγραφικής προέλευσης των κατοίκων.
Σε δεύτερη φάση, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, θα υπάρξει η δυνατότητα, βιντεοσκόπησης δρώμενων, εθίμων, χορών, είτε στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, είτε σε υπαίθριο χώρο, με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid 19.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/dimos-serron-psifiaki-stegi-kai-enischysi-stoys-politistikoys-syllogoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Σερρών: Ψηφιακή στέγη και ενίσχυση στους πολιτιστικούς συλλόγους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb