ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Β. Καλεντερίδης: Τα παιδιά σήμερα γνωρίζουν περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες

Β. Καλεντερίδης: Τα παιδιά σήμερα γνωρίζουν περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες

Πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των νέων σε ηλικία γονιών στο χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των παιδιών τους, αλλά και μιας σημαντικής μερίδας των παππούδων και των γιαγιάδων  που ασχολούνται με το διαδίκτυο και τα Social Media δηλώνει ο κ. Βασίλης Καλεντερίδης, υπεύθυνος εργαστηρίου εναλλακτικής μάθησης στην Κομοτηνή. Μιλά για ανθρώπους πολύ ενημερωμένους, αλλά και πρόθυμους να διατυπώσουν απορίες, ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις.

Ο κ. Βασίλης Καλεντερίδης είναι υπεύθυνος εργαστηρίου εναλλακτικής μάθησης στην Κομοτηνή

«Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι τρομακτικά. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι εποχές. Εγώ είμαι παιδί του ‘86 και βλέπω τους μαθητές μου να κάνουν πράγματα στα 11,12,13 που εγώ κάνω τώρα.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».
Στο ερώτημα δε αν το παιδί σήμερα ωριμάζει πιο γρήγορα; Απάντησε: «Δύσκολη ερώτηση» για να συνεχίσει λέγοντας: « Η ωριμότητα δεν συμβαδίζει με την ευχέρεια στη χρήση του διαδικτύου και των Η/Υ. Απλώς έχουν καλύτερο ψηφιακό γραμματισμό . Γνωρίζουν περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες, είναι πιο εξοικειωμένα. Πολλές φορές και σε μαθήματα που κάνουμε προς μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι και τα παιδιά είναι εξοικειωμένα σε κάποιο βαθμό και γνωρίζουν έννοιες που κανονικά θα έπρεπε να τους ήταν άγνωστες.»

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι: «Η τεχνολογία δεν είναι πανάκια. Είναι εθιστική. Είναι πολύ σωστό να υπάρχει ενημέρωση και γνώση για την ορθή χρήση της. Είμαστε πια στην εποχή της δια βίου μάθησης. Χρειάζεται συνεχής ενασχόληση.» Όσον αφορά στη διάρκεια της ενασχόλησης με το διαδίκτυο και της χρήση του Η/Υ; «Εξαρτάται από την ηλικία.» απάντησε ο κος Καλεντερίδης σημειώνοντας: « Χρειάζεται μέτρο. Δύο ώρες την ημέρα συνολικά μπροστά από οθόνη (Η/Υ, τηλεόρασης, smart phone) είναι αρκετές. Θέλει μέτρο. Εξαιρείται η περίοδος της τηλεκπαίδευσης και ίσως το Σαββατοκύριακο μπορούμε να είμαστε λίγο πιο χαλαροί.»

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/v-kalenteridis-ta-paidia-simera-gnorizoyn-perissotera-gia-tis-nees-technologies/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Β. Καλεντερίδης: Τα παιδιά σήμερα γνωρίζουν περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb