ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Kαιρός: Βροχές- σποραδικές καταιγίδες – χιονοπτώσεις στα ορεινά

Kαιρός: Βροχές- σποραδικές καταιγίδες – χιονοπτώσεις στα ορεινά

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για το Σάββατο σε όλη σχεδόν τη χώρα. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και νοτιάδες έως 8 μποφόρ στα πελάγη. Από 11 έως 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 8 έως 15 στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-12-2020
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα από τα νοτιοδυτικά θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές και στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες.
Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2020
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 15-12-2020
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/roi-idiseon/kairos-vroches-sporadikes-kataigides-chionoptoseis-sta-oreina/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Kαιρός: Βροχές- σποραδικές καταιγίδες – χιονοπτώσεις στα ορεινά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">