ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυπριακό: Αποκαλυπτική επιστολή Μπορέλ προς Χριστοδουλίδη – Σχοινάς: Όσοι μιλούν για 2 κράτη δεν ρώτησαν την Ευρώπη

Κυπριακό: Αποκαλυπτική επιστολή Μπορέλ προς Χριστοδουλίδη – Σχοινάς: Όσοι μιλούν για 2 κράτη δεν ρώτησαν την Ευρώπη

Διπλό μήνυμα σε Τουρκοκύπριους και ‘Αγκυρα αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κύπρο, εν όψει της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό, η οποία προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξίσου ξεκάθαρη ότι πρέπει να τηρηθούν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία καλούν όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν το υποτιθέμενο κράτος της »Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και να σεβαστούν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, την ενότητα και τον αδέσμευτο χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοσέπ Μπορέλ σε αποκαλυπτική επιστολή του στον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστουδουλίδη.

«Ξέρω πως η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην Ε.Ε. ως ένα κράτος. Άρα όσοι μιλάνε για λύση δύο κρατών δεν έχουν ρωτήσει την Ευρώπη. Η σημερινή συγκυρία μετά τις εντάσεις της περασμένης χρονιάς είναι ευνοϊκή για νέο ξεκίνημα, αρχής γενομένης της συνάντησης 5+1 στις ΗΠΑ. Το βασικό ζητούμενο για την Ε.Ε. είναι η επανενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία να είναι από την πρώτη στιγμή ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κύπρου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ρεπορτάζ: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/kypriako-apokalyptiki-epistoli-mporel-pros-christodoylidi-schoinas-osoi-miloyn-gia-2-krati-den-rotisan-tin-eyropi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυπριακό: Αποκαλυπτική επιστολή Μπορέλ προς Χριστοδουλίδη – Σχοινάς: Όσοι μιλούν για 2 κράτη δεν ρώτησαν την Ευρώπη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">