ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νεκρή υπερήλικη που είχε νοσήσει από κορονοϊό- 40 συνολικά τα θύματα στη Λέσβο

Νεκρή υπερήλικη που είχε νοσήσει από κορονοϊό- 40 συνολικά τα θύματα στη Λέσβο

Μια υπερήλικη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι το 40ο θύμα του κορονοϊού για τη Λέσβο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Για το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 13 κρούσματα κορονοϊού , στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μολύνσεις από το στρατόπεδο της Καλλονής (που έχουν εντοπιστεί συνολικά 23 κρούσματα) ενώ στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται πέντε ασθενείς με επιπλοκές της νόσου από τους οποίους ο ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ .

Στο Βοστάνειο Νοσοκομείο συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί υγειονομικών, σωμάτων ασφαλείας και υπερηλίκων. Καθημερινά γίνονται από 120 – 150 εμβολιασμοί ενώ από την Τρίτη θα ξεκινήσει η δεύτερη δόση των εμβολίων. Προς το παρόν παραμένει ο σχεδιασμός ότι από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στα Κέντρα Υγείας του νησιού, καθώς αναμένονται μεγαλύτερες ποσότητες την επόμενη Παρασκευή.

Η Λέσβος παραμένει στις κόκκινες περιοχές και επιπλέον των υπολοίπων μέτρων που ισχύουν σε όλη την επικράτεια,  μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

  • Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών  σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

 

The post Νεκρή υπερήλικη που είχε νοσήσει από κορονοϊό- 40 συνολικά τα θύματα στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



source https://voreioaigaio.ert.gr/eidiseis/lesvos/nekri-yperiliki-poy-eiche-nosisei-apo-koronoio-40-synolika-ta-thymata-sti-lesvo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νεκρή υπερήλικη που είχε νοσήσει από κορονοϊό- 40 συνολικά τα θύματα στη Λέσβο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">