ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Κουδούνι» σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά με αυστηρά μέτρα – Με «4» η μετακίνηση των γονέων

«Κουδούνι» σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά με αυστηρά μέτρα – Με «4» η μετακίνηση των γονέων

Στα θρανία επιστρέφουν από σήμερα οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των σχολείων ειδικής αγωγής με αυξημένα μέτρα προστασίας και μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον για την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας ) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία θα πρέπει να στείλουν τον κωδικό «4» στο 13033.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την Γενική Γραμματέα Αναστασία Γκίκα θα επισκεφθούν το πρωί δημοτικά σχολεία στην Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/anoigoyn-nipiagogeia-dimotika-kai-eidika-scholeia-me-aystira-metra-me-4-i-metakinisi-ton-goneon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Κουδούνι» σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά με αυστηρά μέτρα – Με «4» η μετακίνηση των γονέων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb