ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Διεθνής Αμνηστία τάσσεται κατά των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ανάθεση 4 εκ. ευρώ για την αγορά τους !


Στις 27 Ιανουαρίου 2021 η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε τη νέα της παγκόσμια εκστρατεία «για την απαγόρευση της χρήσης συστημάτων αναγνώρισης προσώπου». Κατά την οργάνωση πρόκειται για «μορφή μαζικής παρακολούθησης που ενισχύει τη ρατσιστική αστυνόμευση και απειλεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία».

Χιλιάδες φορητές συσκευές που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση πολιτών με τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και λήψης δακτυλικού αποτυπώματος θα αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η διαδικασία της ανάθεσης υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το συνολικό κόστος του προγράμματος να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο ανατέθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό στην Intracom Telecom  ίδρυσης και συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη , τον Μάρτιο του 2019. 

Το 2006 σημαντικό μερίδιό της πωλήθηκε στη ρωσικών συμφερόντων Sistema. Το 2014 οι δύο βασικοί μέτοχοι Intracom και Sistema πούλησαν ολόκληρα τα μερίδιά τους σε μη κατονομαζόμενους «επενδυτές από το Ντουμπάι». Σήμερα η εταιρεία ελέγχεται σε ποσοστό 100% από την Intracom Middle East FZ-LLC.

Αρχικά η αστυνομία θα παραλάβει τουλάχιστον 1.000 φορητές συσκευές, υπάρχει όμως η πρόβλεψη για «κάλυψη  μελλοντικών αναγκών για διαχείριση 10.000 φορητών συσκευών».

Οι συσκευές θα έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης τουλάχιστον 1.500.000 φωτογραφιών  ενώ σε τουλάχιστον 500 εξ’ αυτών θα πρέπει να είναι εφικτή η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ή εναλλακτικά θα πρέπει να προσφερθούν για το σκοπό αυτό, στην τεχνική προσφορά, και τουλάχιστον 500 κατάλληλες πρόσθετες συσκευές.

Το νέο σύστημα προβλέπει διασυνδέσεις με 20 εθνικές αλλά και υπερεθνικές βάσεις δεδομένων όπως αυτές των υπουργείων Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και σε διεθνείς ευρωπαϊκές ή διεθνείς, όπως η Europol και η Interpol. Ανάμεσα στις βάσεις δεδομένων αναφέρεται και ο γνωστός Τειρεσίας, η διατραπεζική βάση δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς. 

Ο Τειρεσίας είναι Ανώνυμη Εταιρεία η οποία έχει ως μετόχους τις τράπεζες. Τα δεδομένα που τηρούνται από την εταιρεία διέπονται από το τραπεζικό απόρρητο.

Εντύπωση προκαλεί τέλος η πρόβλεψη για τη διασύνδεση του νέου συστήματος με το FBI χωρίς να διευκρινίζεται για ποια συγκεκριμένα βάση δεδομένων της αμερικανικής υπηρεσίας πρόκειται.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Είδες τι υπέγραφαν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ; Είχαν βασικό τους στόχο να εκσυχρονίσουν την αστυνομία , ενώ τάσσονται κατά της αστυνόμευσης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα , καθώς επίσης , θα έβγαινε κάτι και για τους Κοκκαλέους ; 

Αν υπάρχει κάποιο λάθος, η παρερμηνεία σε όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ας φροντίσουν εκ του ΣΥΡΙΖΑ να μας παρέχουν επαρκή ενημέρωση τι ανάθεση έκαναν το 2019.

Επίσης, ευελπιστούμε να γνωρίζουν άπαντες το φαιδρό σύστημα που ισχύει με τους ιδιοκτήτες - παρόχους εταιριών κινητής τηλεφωνίας, κ.α. , οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και βλέπουν αναλυτικά προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων. 

Επίσης, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων είχαν διαρεύσει και τα πωλούσαν με λίγα ευρώ σε DVD στο Μοναστηράκι ! Σύμφωνα των προαναφερόμενων σκεφτόμαστε μήπως ισχύσει κάτι αντίστοιχο και με τις βάσεις δεδομένων ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Διεθνής Αμνηστία τάσσεται κατά των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ανάθεση 4 εκ. ευρώ για την αγορά τους ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">