ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Ρούτε

Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Ρούτε

Κατέρρευσε ο πολιτικός συνασπισμός της κυβέρνησης του Μαρκ Ρούτε στην Ολλανδία αλλά το υπουργικό συμβούλιο θα παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακό μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές της 17ης Μαρτίου. Ο κ. Ρούτε θα έχει αρμοδιότητα μόνο για θέματα της πανδημίας, καθώς η χώρα βρίσκεται σε γενικό lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση κατέρρευσε λόγω μιας χιονοστοιβάδας αποκαλύψεων άδικης φορολογικής μεταχείρισης πολιτών που χαρακτηρίστηκαν λανθασμένα ως απατεώνες από την εφορία επειδή θεωρήθηκε ότι επωφελήθηκαν παράνομα για να πληρώσουν τις δαπάνες παιδικών σταθμών από επιδόματα του κράτους.

Το συγκεκριμένο κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους πολίτες στην Ολλανδία. Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στοιχίζουν πάνω από 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.
Η στέρηση των χρημάτων αυτών και τα φορολογικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα οικογένειες να χάσουν τα σπίτια τους, άτομα να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, προκαλώντας τεράστιο σκάνδαλο στην πολιτική σκηνή της Ολλανδίας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες : Γιώργος Συριόπουλος

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/ollandia-paraitithike-i-kyvernisi-royte/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Ρούτε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">