ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών

Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και ανακήρυξης του Δήμου Μαρωνείας Σαπών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σημαντικών προβλημάτων και ζημιών που προκάλεσε η προχθεσινή έντονη βροχόπτωση. Ήδη, ο δήμαρχος, Ντίνος Χαριτόπουλος, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο.

«Με κέντρο την άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, του Δημάρχου, των αιρετών σε θέσεις ευθύνης και των υπαλλήλων σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτικής προστασίας και ιδιωτών που εκλήθηκαν με μηχανήματα, ξετυλίχθηκε ένα πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων που είχε ως αποτέλεσμα την έγκυρη και έγκαιρη προστασία ανθρώπων, ζώων και περιουσιών, την αντιμετώπιση εκτεταμένων πιθανών καταστροφών και την αποκατάσταση της εσωτερικής δικτύωσης και κυκλοφορίας«, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Μαρωνείας Σαπών, κάνοντας τον απολογισμό του  σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Μερική εκκένωση του οικισμού Λοφαρίου και μετακίνηση μαθητών που εγκλωβίσθηκαν

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην  μερική εκκένωση του οικισμού του Λοφαρίου, αλλά και στη μέριμνα για τη φροντίδα των κατοίκων του, ιδιαιτέρως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Όπως, επίσης, και στη μετακίνηση των μαθητών από τους γύρω οικισμούς που εγκλωβίστηκαν στις Σάπες, καθώς και στη σίτιση εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών στο όλο αυτό εγχείρημα της παρέμβασης του συνεργάσθηκε άψογα με την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δασαρχείο και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους οποίους και ευχαριστεί», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/dimos-maroneias-sapon-xekinise-i-diadikasia-katagrafis-ton-zimion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb