ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επέλαση του «Λέανδρου» με πολικές θερμοκρασίες – Σε επιφυλακή για χιόνια και στην Αττική (video)

Επέλαση του «Λέανδρου» με πολικές θερμοκρασίες – Σε επιφυλακή για χιόνια και στην Αττική (video)

Στους ρυθμούς  της κακοκαιρίας «Λέανδρος» κινείται ήδη η χώρα μας,  με τα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ώρες.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας, που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας το επόμενο διήμερο, είναι οι πολικές θερμοκρασίες. Η ψυχρή εισβολή συνοδεύεται από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Στη Φλώρινα χιονίζει από χθες το απόγευμα και  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ήδη  στην περιοχή, σήμερα θα είναι  κλειστά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής του δήμου Φλώρινας.

 

Χιόνια θα πέσουν  και στα ορεινά της Κρήτης, αλλά και σε ημιορεινές ή και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων σε περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Σε επιφυλακή οι δήμοι της Θεσσαλονίκης εν όψει «Λέανδρου», με την ΕΥΑΘ να δίνει Συμβουλές της ΕΥΑΘ για να μην μείνουν οι καταναλωτές χωρίς νερό και θέρμανση

Άμεση καταγραφή των ζημιών αλλά και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Στη Ροδόπη 45 στρέμματα  έχουν πλημμυρίσει στη Ροδόπη, μετά την προχθεσινή έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, σύμφωνα με δηλώσεις του  πρόεδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οι ζημιές στη χειμερινή καλλιέργεια  των σιτηρών είναι 8.000 στρέμματα και ανάλογα ακολουθούν η μηδική καλλιέργεια και κάποια λίγα κηπευτικά. 1.500 απώλειες  σημειώθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο του Νομού.

Στην περιοχή βρίσκονται  ήδη  κλιμάκια του ΕΛΓΑ, τα οποία σε συνεργασία με αυτά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων  καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να γίνει οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών.

Οι μετεωρολόγοι στις προγνώσεις τους κάνουν λόγο για Τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυρές και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται  λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών και θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά μετά το μεσημέρι ενώ από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Από 5 έως 07 βαθμούς η θερμοκρασία.

Ανταποκριση Φλωρίνα: Θ. Αδάμου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/epelasi-toy-leandroy-me-polikes-thermokrasies-se-epifylaki-gia-chionia-kai-stin-attiki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επέλαση του «Λέανδρου» με πολικές θερμοκρασίες – Σε επιφυλακή για χιόνια και στην Αττική (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">