ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Ανακοίνωση ΕΝΙΔΥΚ και Συλλόγου Γυναικών για το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας

Ροδόπη: Ανακοίνωση ΕΝΙΔΥΚ και Συλλόγου Γυναικών για το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας

“Με ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και υγιεινής μέσα στα σχολεία, δεν γίνεται Παιδεία.” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Η ΕΝΙΔΥΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης καταγγέλλουν ως » απαράδεκτη επίθεση ενάντια στο Λαϊκό Δικαίωμα για Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία» το νέο Νομοσχέδιο για την παιδεία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές εν μέσω πανδημίας, με λουκέτο στα Πανεπιστήμια και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της πρωτοβάθμιας να ανοιγοκλείνουν με σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις. Με τους φοιτητές, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα που το υπουργείο Παιδείας τα προσπερνά χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Ορθώνει ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα Πανεπιστήμια, περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αλλαγές στο χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών που σχεδιάζει, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες της ζωής τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους. Είναι αστείο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να αποδείξει ένας εργαζόμενος φοιτητής, την ιδιότητά του με 20 ένσημα το μήνα, ενώ γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τη σημερινή νεολαία.

Κλείνουν την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και την ανοίγουν στην Αστυνομία
και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Την ώρα που νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Την ώρα που τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς ζητούν να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, η Κυβέρνηση προτιμά (και εδώ) να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ενώ δεν διαθέτουν ούτε 1€ για να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό αδιαφορώντας για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, βρίσκουν κονδύλια για να προσλάβουν 1000 ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια!!!

Μετά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας θα έχουμε και το αντίστοιχο σπουδαστικό, με στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και την μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες! Κάθε προσπάθεια οργανωμένης διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα για επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, αλλά και κάθε διαμαρτυρία για τις συνθήκες ζωής αυτών και των οικογενειών τους θα αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, πειθαρχικά μέτρα μέχρι και διαγραφή.

Τα μέτρα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι μέτρα που επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με την καταστολή και με την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια και στα συνδικάτα η κυβέρνηση λογαριάζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον «εχθρό – λαό» και τις ανάγκες του. Νομίζει ότι θα τελειώσει τη «δουλειά» γρήγορα και αποτελεσματικά, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι!

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες επιβεβαιώνουν ότι η ζωή των οικογενειών των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από τα Σωματεία μας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μείνουν στα χαρτιά οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές, προβλήματα που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας.
Διεκδικούμε:
Να μην κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των εγκαταστάσεων, των υποδομών και της περιουσίας του λαού στις σχολές.
Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες.
Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.»

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-anakoinosi-enidyk-kai-syllogoy-gynaikon-gia-to-ns-toy-ypoyrgeioy-paideias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Ανακοίνωση ΕΝΙΔΥΚ και Συλλόγου Γυναικών για το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">