ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ναύπλιο: Το Υπουργείο Πολιτισμού αξιοποιεί το κτίριο Βίγγα

Ναύπλιο: Το Υπουργείο Πολιτισμού αξιοποιεί το κτίριο Βίγγα

Νέα εποχή για το ιστορικό κτίριο «Βίγγα» στο κέντρο του Ναυπλίου στην πλατεία Συντάγματος. 

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου θα μεταμορφωθεί το νεότερο μνημείο που αποτελούσε διαχρονικό σημείο συνάντησης των Ναυπλιέων.

Με την έγκριση εκτέλεσης εργασιών στις 31/12/2020 για την αποκατάσταση, επισκευή και αναδιαρρύθμιση των χώρων του κτηρίου «Βίγγα», δρομολογούνται όλες οι αναγκαίες μελέτες που αφορούν στην:

1. Ιστορική και Γεωμετρική τεκμηρίωση – Μελέτη σκοπιμότητας
2. Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ μελέτη
3. Μελέτη υλικών επισκευής και συντήρησης του διακόσμου.

Την επίβλεψη των ανωτέρω μελετών και παρακολούθηση των απαραίτητων εργασιών θα έχει η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου του ΥΠΠΟΑ.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο του υπηρεσιακού δυναμικού του και ευθυγραμμισμένο στο ιστορικό του καθήκον, δρομολογεί όλες τις διαδικασίες και για αυτό το μνημείο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής μνήμης της Αργολίδας», τονίζει ο κ. Διδασκάλου.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/nayplio-to-ypoyrgeio-politismoy-axiopoiei-to-ktirio-vigga/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ναύπλιο: Το Υπουργείο Πολιτισμού αξιοποιεί το κτίριο Βίγγα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb