ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυστραλίας: Θετικός ένας φύλακας ασφαλείας στο Περθ – Σε άμεσο lockdown η Δυτική Αυστραλία

Αυστραλίας: Θετικός ένας φύλακας ασφαλείας στο Περθ – Σε άμεσο lockdown η Δυτική Αυστραλία

Ένας φύλακας ασφαλείας σε ξενοδοχείο καραντίνας στην πόλη του Περθ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και η Πολιτειακή κυβέρνηση διέταξε την άμεση επιβολή αυστηρότατου lockdown στην μητροπολιτική περιοχή που περιλαμβάνει ολόκληρη την Πόλη του Περθ καθώς και τμήματα της Δυτικής Αυστραλίας.

Κανείς δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους εξαίρεσης, ούτε να ταξιδέψει εκτός περιοχής.

Τα σχολεία που επρόκειτο να ανοίξουν αύριο θα παραμείνουν κλειστά.

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε μέρος συνάθροισης ανθρώπων, όπως οι εκκλησίες, τα γήπεδα, χώροι ψυχαγωγίας, γυμναστήρια, καζίνο, οι παμπ και οι παιδικές χαρές, όπως και οι βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά κέντρα.

Επίσης κλείνει η εστίαση, τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, αναβάλλονται οι γάμοι και στις κηδείες επιτρέπονται μόνο 10 άτομα με τήρηση των μέτρων.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Απαγορεύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις όπως και σε οίκους ευγηρίας.

Η Δυτική Αυστραλία δεν είχε κανένα κρούσμα εντός κοινότητας για 10 μήνες.

Ο Πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Mark McGowan ο οποίος ανακοίνωσε τα μέτρα, τόνισε πως πρόκειται για ένα ισχυρό σοκ και η Πολιτεία είναι έτοιμη να χειριστεί την κατάσταση.

Ο φύλακας ασφαλείας εργαζόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας όπου βρίσκονται τέσσερα άτομα θετικά στον κορονοϊό οι οποίοι ήταν αφίξεις από το εξωτερικό. Από αυτά τα δύο είναι κρούσματα της αγγλικής μετάλλαξης και ένα της νοτιοαφρικανικής.

Η οικογένεια του φύλακα ήταν αρνητική στον κορονοϊό, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες. Έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κυβερνητικό κτήριο καραντίνας.

Το lockdown θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Ανταπόκριση από Αυστραλία Αλέκος Μάρκελος

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/aystralias-thetikos-enas-fylakas-asfaleias-sto-perth-se-ameso-lockdown-i-dytiki-aystralia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυστραλίας: Θετικός ένας φύλακας ασφαλείας στο Περθ – Σε άμεσο lockdown η Δυτική Αυστραλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">