ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Σλέσβιχ-Χολστάιν – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)

ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Σλέσβιχ-Χολστάιν – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)
 Καθημερινά στις 08:30 & 13:30  
«AT OUR NEIGHBOUR’S TABLE»
Έτος παραγωγής: (2011)
Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής berlin producers/ ZDF/ arte 2010-2011 που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια
Η σειρά At our Neighbour’s Table παρουσιάζει τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ανθρώπων που γνωρίζουν το φαγητό καλύτερα: αγρότες, αμπελουργοί, σεφ, νοικοκυρές, ψαράδες και πολλοί άλλοι. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους σε διάφορες περιοχές και τους συνοδεύουμε στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από την προετοιμασία των τυπικών τοπικών πιάτων, ρίχνουμε μια ματιά στην παραγωγή ή την αγορά των συστατικών. Μάθετε τι σημαίνει μαγείρεμα στους διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Eπεισόδιο 23Σλέσβιχ-Χολστάιν [Schleswig-Holstein]

Σλέσβιχ-Χολστάιν ονομάζεται η γη μεταξύ δύο θαλασσών. Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Σλέσβιχ-Χολστάιν είνα δίπλα στο Σλάι. Η αλιευτική περιοχή εκτείνεται κατά μήκος του φιόρδ της Βαλτικής Θάλασσας – ελαφρώς λοφώδες, με εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και δικές της φυλές ζώων. Πριν από λίγα χρόνια η φυλή των χοίρων σάτελσβαϊν είχε σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά ορισμένα αγροκτήματα στην περιοχή αναπαράγουν αυτή τη φυλή και πάλι. Στο αγρόκτημα της οικογένειας Έλερς-Πραλ, τα ζώα ζουν με άχυρα στον στάβλο ή έξω υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Καθώς τα σάτελσβαϊν είναι δυνατά ζώα, δεν επηρεάζονται από τον άνεμο και τον καιρό. Χωρίς κάποια εξειδίκευση, τα μικρά αγροκτήματα στο Σλέσβιχ-Χολστάιν δεν μπορούν να επιβιώσουν και έτσι η Άντρεα Πραλ άλλαξε την επιχείρηση των γονιών της και από βοοειδή και ιπποειδή, εμπορεύονται πλέον γουρούνια σάτελσβαϊν. Η ανάπτυξη της φυλής απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο χάρη στο άριστης ποιότητας κρέας τους.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-sto-trapezi-toy-geitona-slesbix-xolstain-seira-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Στο τραπέζι του γείτονα: Σλέσβιχ-Χολστάιν – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">