ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για απουσία μέτρων στήριξης των δικηγόρων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για απουσία μέτρων στήριξης των δικηγόρων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απουσία μέτρων στήριξης των δικηγόρων εξέδωσε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.
Όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης για τους συναδέλφους μας. Συγκεκριμένα:

-Την απόδοση στους συναδέλφους και τους επιστήμονες ανεξάρτητους επαγγελματίες των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές και παρά τις διαβεβαιώσεις η κυβέρνηση αρνείται να τα καταβάλει.

-Την πλήρη απαλλαγή των δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες μερικής ή καθολικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και την σταδιακή κάλυψή τους από τον προϋπολογισμό σε βάθος χρόνου.

– Την κατάργησης της υποχρέωσης καταβολής του τέλους επιτηδεύματος ετών 2020 και 2021.

-Την άμεση καταβολή του εισέτι οφειλόμενου επιδόματος στήριξης των 800,00€ , για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο 2020 διάστημα υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας .

-Την μετάθεση όλων των φορολογικών τους υποχρεώσεων μετά το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους .

– Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας, όπου η καθυστέρηση πληρωμής υπερβαίνει πλέον τα δύο έτη».

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος στο ψήφισμά του, «ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
– Για ουσιαστική και άμεση ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης για επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας.

– Για την αναστολή της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

– Για τη νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

– Για την θέσπιση ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία καθολικά και άνευ όρων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

– Για την αποτροπή διακοπής της παροχής αγαθών κοινής ωφέλειας και πρώτης ανάγκης σε οποιονδήποτε πλήττεται από την σημερινή κρίση.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ εγγυητές της υπεράσπισης κοινωνικών ελευθεριών και εργασιακών δικαιωμάτων και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγηθούν ακόμα και στις σημερινές ειδικές συνθήκες».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/psifisma-diamartyrias-dikigorikoy-syllogoy-florinas-gia-apoysia-metron-stirixis-ton-dikigoron/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για απουσία μέτρων στήριξης των δικηγόρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb