ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ιστορία αλλιώς | Ο Ήλιος

O Ήλιος είναι άρχων και δημιουργός. Ορίζει την αντίληψή μας για τον χρόνο, ελέγχει την πραγματικότητά μας και ενεργοποιεί τις ζωής μας.

Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στον κοντινότερο μας αστέρα, αποκαλύπτοντας ότι η θεοποίηση του Ήλιου διασταυρώνεται με την επιστήμη, καθώς τα σώματά μας είναι συγχρονισμένα σ’ ένα 24ώρο ρυθμό, και η ιστορία καθοδηγείτε από αφανής τρόπους καθώς περιστρεφόμαστε γύρω από το αστέρι μας.

Από τους δημιουργούς του «The Universe» και του «Life After People», αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ δίνει μία επιστημονική εξήγηση σε ιστορικά γεγονότα, συνδέοντας κάποια εμβληματικά γεγονότα με την καθημερινή μας ζωή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κληρονομιά των Τιτάνων που κουβαλάμε καθημερινά στις τσέπες μας, κάθε φορά που κάνουμε μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό μας. Κάθε φορά που κάνουμε μια κλήση, συνδεόμαστε με τη Μεγάλη Έκρηξη όπου δημιουργήθηκε το ταντάλιο, ένα σπάνιο και μυστηριώδες χημικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Χωρίς ταντάλιο, τα τηλέφωνα θα ήταν 12 φορές μεγαλύτερα!

Άλλα θέματα που προσεγγίζονται αφορούν στον Κώδικα Ζωής, το γνωστό μας DNA, αλλά και σε κάθε είδους κώδικα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των μηχανών της σύγχρονης εποχής, αφορούν στο ασήμι και στον χρυσό και στον τρόπο που επηρεάζουν τη ζωή μας. Αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, όπως ο Ήλιος και το Νερό, εξετάζονται και αυτά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης για να ανακαλύψουμε πόσο σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει στο πέρασμα των αιώνων.

(Διαθέσιμο έως 23/04/2021)

Το άρθρο Η ιστορία αλλιώς | Ο Ήλιος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertflix.gr/docs/i-istoria-allios-o-ilios/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ιστορία αλλιώς | Ο Ήλιος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb