ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live από τη Βουλή: Σε θέσεις μάχης οι αρχηγοί – Ο δημόσιος διάλογος με φόντο και το ελληνικό #metoo

Σε επίπεδο αρχηγών θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, στις 10:00, η υπόθεση των κατηγοριών περί βιασμού κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας από το ertnews.gr. Εκτός των υψηλών τόνων που ενδέχεται να σημειωθούν στην πολιτική αντιπαράθεση, αναμένονται και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η ανακοίνωση νομοθετικών και θεσμικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo θα αποτελέσει σκέλος των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια.

Παρακολουθήστε τις εργασίες σε απευθείας μετάδοση

Στο “κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Η ανακοίνωση νομοθετικών και θεσμικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo θα αποτελέσει το ένα σκέλος των παρεμβάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια. Το έτερο, σύμφωνα με πληροφορίες θα σχετίζεται με τα φαινόμενα εκχυδαϊσμού, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών, με τον πρωθυπουργό να εκπέμπει μήνυμα στήριξης στην υπουργό Πολιτισμού.

Εχθές 24/2, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου παρείχε στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπογραμμίζοντας ότι κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε όσα λέμε τόσες μέρες, ότι η κ. Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του», και αναμένεται  ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην πολιτική του πρωθυπουργού στην υπόθεση Λιγνάδη.

Εν τω μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση υπέβαλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Άκης Σκέρτσος κατά του Γιώργου Τράγκα με αφορμή αναφορές σε  εκπομπή του, ότι ο κ. Σκέρτσος είχε λάβει οδηγίες από τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή σε δομή προσφυγόπουλων να στέλνει ασυνόδευτα παιδάκια στο Εθνικό Θέατρο για να τα μαθαίνει θέατρο ο Δ. Λιγνάδης.

www.ert.gr

Το άρθρο Live από τη Βουλή: Σε θέσεις μάχης οι αρχηγοί – Ο δημόσιος διάλογος με φόντο και το ελληνικό #metoo εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/voyli-se-theseis-machis-oi-politikoi-archigoi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live από τη Βουλή: Σε θέσεις μάχης οι αρχηγοί – Ο δημόσιος διάλογος με φόντο και το ελληνικό #metoo Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">