ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΙΑΤΑ για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Να γίνει γρήγορα μην χάσουμε το καλοκαίρι (audio)

Tην Τετάρτη 17/3 παρουσιάστηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, το οποίο «θα διευκολύνει την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ε.Ε. στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», σύμφωνα με την Κομισιόν.

Του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου

Το πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή, εναλλακτικά, ότι έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ (PCR ή rapid που εντάσσεται στη λίστα που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο) ή έχει αναρρώσει από την ασθένεια τους προηγούμενους έξι μήνες. Ο στόχος της Επιτροπής είναι η νομοθετική διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

Σε μεγάλο βαθμό το εν λόγω Πιστοποιητικό –που αρχικά είχε ονομαστεί υγειονομικό διαβατήριο- θα εφαρμοστεί στις αεροπορικές μεταφορές, οι οποίες έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Εξαιτίας αυτού του λόγου, η εκπομπή του Α’ Προγράμματος «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» μεταφέρθηκε το Σάββατο 20/3 στη Μαδρίτη  και την έδρα για την Ευρώπη της  Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), που εκπροσωπεί παγκοσμίως περίπου 300 αερομεταφορείς. Εκεί, συνδέθηκε με την Νικόλ Μπουσσιώτη, “Επικεφαλής της ΙΑΤΑ στην Ευρώπη για τις σχέσεις με τις δημόσιες αρχές» και τη ρώτησε για τις θέσεις που έχει ο διεθνής οργανισμός για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, για τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα από χώρες και εταιρίες σε ό,τι αφορά την COVID και τις αερομεταφορές, καθώς και για το αν θα υπάρξουν μονιμότερες αλλαγές στον τρόπο των αεροπορικών ταξιδιών και στο μέλλον, ως συνεπακόλουθο της πανδημίας.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΙΑΤΑ για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Να γίνει γρήγορα μην χάσουμε το καλοκαίρι (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/iata-gia-prasino-psifiako-pistopoiitiko-na-ginei-grigora-min-chasoyme-to-kalokairi-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΙΑΤΑ για πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Να γίνει γρήγορα μην χάσουμε το καλοκαίρι (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">