ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα σενάρια για το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

Τα self test, οι εμβολιασμοί και τα ατομικά μέτρα προστασίας αναδεικνύονται ως τα σημαντικότερα όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

σενάρια που εξετάζονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας είναι τα εξής: Η προοπτική είναι με το διευρυμένο testing τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν στις 5 Απριλίου. Και το λιανεμπόριο πιθανότατα στις 12 Απριλίου.

Nα σημειωθεί ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης τόνισε ότι “η συμπληρωματική στρατηγική του self-testing δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα διαφορετικό, σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Δημιουργεί ξεκάθαρα νέες δυνατότητες”. Πρόσθεσε ότι σε αυτό το νέο πλαίσιο, η Επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και για τα σχολεία. “Αμέσως μετά την εισήγησή τους, θα ακολουθήσουν, βέβαια, και οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση” τόνισε.

Οι κατηγορίες πολιτών για τις οποίες το self test θα είναι υποχρεωτικό είναι οι εργαζόμενοι: στην ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια.

Όσον αφορά τα σχολεία, θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους.

Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποια δομή υγείας για να κάνουν επανέλεγχο.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικό Άρθρο: Με «όπλο» τα self tests για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων

www.ertnews.grΤο άρθρο Τα σενάρια για το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ta-senaria-gia-to-anoigma-scholeion-kai-lianemporioy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα σενάρια για το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb