ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Χ. Σταϊκούρας στις Ειδικές Αποστολές Live: Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και τον Μάιο

Οι «Ειδικές Αποστολές Live» με τον Φάνη Παπαθανασίου, ανοίγουν τον φάκελο «Η Οικονομία μετά την πανδημία». Καλεσμένος στο στούντιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ παρεμβαίνουν εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων. Οι προβλέψεις για άνοιγμα της οικονομίας και αγωνία για την επόμενη μέρα. Με ποια μέτρα σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο να αντιμετωπίσει την ανεργία και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν. “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία, όσο η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης το επιβάλλει” είπε ο κ. Σταϊκούρας διευκρινίζοντας ότι “ακόμα και αν ανοίξουν οι επιχειρήσεις τον Απρίλιο θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και τον Μάιο”.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Για τον Απρίλιο, ανακοινώθηκε πρόσθετο πακέτο μέτρων ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα 11,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Παράλληλα, υπάρχει ένα επιπλέον περιθώριο σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ για νέα μέτρα τους επόμενους μήνες.

Τον ίδιο μήνα οι κλειστές επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο, ενώ όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας δικαιούνται μείωση 40%. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα λάβουν, πριν το Πάσχα, διπλή αποζημίωση για τα κουρεμένα ενοίκια Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Όσοι ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας και έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση φορολογικών οφειλών, έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώσουν τη δόση του Απριλίου.

Επίσης, παρατείνεται κατά 30 ημέρες η προθεσμία πληρωμής των επιταγών Απριλίου που έχουν εκδοθεί από πληττόμενες επιχειρήσεις. Αντίστοιχα, παρατείνονται, βάση κριτηρίων, οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. για τους κομιστές επιταγών.

Στα 695 εκατ. ευρώ κοστολογούνται τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας. Μεταξύ αυτών είναι η καταβολή Δώρου Πάσχα με βάση την ειδική αποζημίωση που έλαβαν όσοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας. Επίσης, παρατείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν έως τις 31 Μαρτίου.

Προβλέπεται ακόμα η επέκταση του μέτρου τής αναστολής εργασίας, η επιδότηση έως και τον Ιούνιο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε καλλιτέχνες, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς και η επέκταση του μέτρου ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τον Ιούνιο 2021.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο Χ. Σταϊκούρας στις Ειδικές Αποστολές Live: Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και τον Μάιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/video/eidikes-apostoles-live-o-christos-staikoyras-mila-gia-tin-oikonomia-meta-tin-pandimia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Χ. Σταϊκούρας στις Ειδικές Αποστολές Live: Θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και τον Μάιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">