ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Βατόπουλος στο Πρώτο: Πώς πήραμε τις αποφάσεις για τα σχολεία (audio)

«Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το άνοιγμα των σχολείων, το τέστινγκ δύο φορές την εβδομάδα, όπως και άλλες προϋποθέσεις, για παράδειγμα τον καθαρισμό των χώρων», είπε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείο Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Εκεί που έγινε συζήτηση ήταν κατά πόσον η Επιτροπή θα αποφάσιζε την ημερομηνία ή η κυβέρνηση. Οι προϋποθέσεις ήταν ομόφωνες από την Επιτροπή. Η συζήτηση ήταν να πει η Επιτροπή “ή 12 του μηνός ή τίποτα”», είπε ο κ. Βατόπουλος. Το βασικό για την Επιτροπή είναι να θέτει τα κριτήρια ασφάλειας. Ομόφωνη απόφαση ήταν για τις προϋποθέσεις και αυτό ήταν το μείζον.

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να μην ξεπεράσουμε την κατάσταση και να βγούμε έξω με συγκεντρώσεις», ανέφερε ο ειδικός. Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στα σχόλια που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το Πάσχα. Δηλαδή, ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη το θέμα αυτό. Η πρόθεση των ειδικών, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι να πάμε στα χωριά μας, αλλά αυτό δεν το μπορούν να το γνωρίζουν ακόμη. «Τα κακά νέα είναι ότι τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πολλά, τα καλά νέα είναι ότι δεν βλέπουμε μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες. Τα πολλά κρούσματα είναι σε νέους και αναλογικά δεν αρρωσταίνουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γενικά υπάρχει μία σταθεροποίηση των νοσηλειών, ελπίζουμε να το δούμε και τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο ειδικός.

Σε σχέση με τα self test αυτό που σχολίασε ο καθηγητής ήταν ότι, «τα τεστ αντιγόνου θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Συνέχιζε λέγοντας πως, «πάμε σε μία πολιτική από μέτρα “επί δικαίων και αδίκων”, να προσπαθούμε να βρίσκουμε τα κρούσματα και τους φορείς με μεγαλύτερη ευκολία. Προσωπικά δεν γνωρίζω για τα self test πως θα τα αξιοποιήσει ο κόσμος και για την εγκυρότητά τους. Υποτίθεται ότι ως κιτ έχει μεγάλη εγκυρότητα, τουλάχιστον έτσι λέει η διεθνής βιβλιογραφία. Το θέμα είναι το κατά πόσο θα τα χρησιμοποιήσει σωστά ο κόσμος».

Τέλος ο ειδικός αναφέρθηκε και στα εμβόλια της εταιρείας AstraZeneca και τον συσχετισμό που γίνεται το τελευταίο διάστημα με πιθανές παρενέργειες αναφέροντας πως, «αποδεικνύεται σιγά – σιγά ότι υπάρχει μία παρενέργεια, που όμως είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί η σχέση της με το εμβόλιο. Η αποφυγή του εμβολίου έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Βατόπουλος στο Πρώτο: Πώς πήραμε τις αποφάσεις για τα σχολεία (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/a-vatopoylos-sto-proto-pos-pirame-tis-apofaseis-gia-ta-scholeia-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Βατόπουλος στο Πρώτο: Πώς πήραμε τις αποφάσεις για τα σχολεία (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">